Turnirul Cetatilor, in acest weekend, la Bran

Last Updated on august 1, 2014

60 de cavaleri şi domniţe îşi vor aşeza tabăra medievală pe platoul Inima Reginei de lângă Castelul Bran, în 2 şi 3 august. Vor fi turninuri, spectacole şi multe surprize. Turiştii care nu ajung la Bran în acest weekend pot veni la sfârşitul săptămânii viitoare la Cetăţuia Braşov, care va fi următorul popas al cavalerilor.

turnir-bran

Festivalul începe sâmbătă la ora 14.00, iar duminică manifestările vor începe la ora 12.00. Turnirul Cetăţilor va debuta cu parada cavalerilor şi domniţelor pe muzica Cimpoierilor din Transilvania. Sâmbătă de la ora 15.30 şi până la ora 17.30  turiştii pot vedea mai multe spectacole pe muzică medievală. Cel mai aşteptat moment al zilei este la ora 17.30 când vor intra în arenă cavalerii, care se vor duela călare într-un turnir, exact ca acum mai bine de 200 de ani. Boierul Ioan va fi şi el prezent la festival şi le va spune turiştilor poveştile sale despre arme şi bătălii cu bravi cavaleri. Seara se va încheia cu un concert Cornelia Tihon Cvartet, dar şi cu un spectacol de foc prezentat de trupa Hypnosis. Cornelia Tihon a impresionat întreaga Europă cu talentul ei. Cântă la 26 de instrumente mai multe stiluri de muzică pentre care folclorică, clasică şi ţigănească.

Duminică distracţia va începe la ora 12.00. Cei care au ratat parada de sâmbătă o pot revedea. Ziua va fi plină de concerte pe muzică medievală, iar turiştii pot învăţa dansurile de la curţile domneşi din secolele trecute. Nu va lipsi nici un turnir care va începe la ora 17.00. Seara se va încheia cu un concert al Paladinilor de Terra Medies. Grădiniţia Medievală pentru cei mici În fiecare zi, cei mici sunt invitaţi la Grădiniţa Medievală. Această activitate se adresează copiilor de toate vârstele aceştia putând să trăiască poveşti medievale. Vor fi şi ateliere meşteşugăreşti unde copii vor învăţa cum să modeleze ceramica, să realizeze păpuşi tradiţionale sau să picteze pe lemn şi pe sticlă.

Copiii se vor putea costuma în bravi cavaleri sau elegante domniţe şi vor putea învăţa să mânuiască o sabie, să tragă cu arcul şi să danseze pe ritmuri medievale. În cadrul evenimentului Turnirul Cetăţilor  vor fi deasemenea prezentate,  meşteşugurile româneşti tradiţionale. Vor fi prezenţi fierari, sticlari, ceramişti, dar şi artişti care îi vor învăţa să pe turişti să brodeze, să picteze pe lemn sau sticlă, să realizele păpuşi tradiţionale sau să creeze bijuterii arse în cuptor.  Turnirul Cetăţilor este unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale verii. Anul trecut, la Bran şi Braşov au venit la eveniment peste 50.000 de turişti. (sursa: adevarul.ro)

„Turnirul se organizează în această lună, deoarece turiştii sunt interesaţi de astfel de evenimente, iar august este luna concediilor. Ne-am gândit nu doar la turiştii din ţară, ci şi la românii plecaţi în străinătate care acum vin acasă şi la turiştii străini, având semnale că suntem căutaţi de cei din Germania, Austria, Ungaria, Polonia şi Marea Britanie“, a declarat Ionuţ Gliga, directorul Agenţiei  pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Braşov.

 

Previous Story

Grup 74 – concert aniversar in Piata Sfatului

Next Story

Brasov: Rata de angajare de peste 90% in randul primei generatii de absolventi ai scolii profesionale in sistem dual