RUSINOS! Spitalul Judetean Brasov – Spitalul Groazei. Vezi aici o imagine apocaliptica: branule folosite stau aruncate prin paturile saloanelor UPU, asternuturile si peretii sunt plini de sange.

Last Updated on august 4, 2014

Nasul.tv a prezentat o stire care, daca este adevarata, reprezinta o pata urata pentru Brasov. Cu milioanele de euro cheltuite deja pe aeroportul Brasov, care este blocat in continuare de catre Guvern, s-ar fi terminat de renovat Spitalul Judetean. Ar fi ajuns si pentru banii sifonati din lucrari:

 O imagine apocaliptică: branule folosite stau aruncate prin paturile saloanelor UPU, așternuturile și pereții sunt plini de sânge. Asta este situaţia la Spitalul Judeţean Braşov.

vvv

În urma unor dureri lombare groaznice, care persistau de aproximativ 3 zile, decid să îmi duc soția la urgențe și nefiind foarte grav ne deplasăm cu mașina personală. În mai puțin de 5 minute suntem la poarta Spitalului Județean Brașov, singurul spital cu cameră de gardă din tot orașul. Odată ajunși acolo, aflăm că nu ne este permis accesul cu mașina în curtea spitalului. După lungi conversații cu portarul, în care încercam să îi explicăm că soția nu se poate deplasa până la camera de gardă pe jos, se ridică barieră și ajungem la secția de triaj a spitalului.

Ulterior, suntem opriți de alt paznic, preț de 5 minute, fiindcă în fața noastră, în cabinetul în care se făcea triajul urgențelor o altă pacientă dorea să își tragă câteva documente la xerox. După un consult rapid doctorița decide că este o urgență și ne trimite să așteptăm pe banca din fața Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Din Brașov. În fața noastră se aflau aproximativ 15 persoane cu diferite afecțiuni plus pacienții care veneau cu salvările și SMURD-ul.

Dăm fișa unei asistente, ne așezăm pe băncuța din dreptul camerei de gardă și așteptăm aproximativ 2 ore până să ne bage cineva în seamă. Curios din fire, întreb de ce a durat atât și aflu că singurul Spital din Brașov cu cameră de gardă are doar 8 paturi, înăuntru aflându-se deja 5 oameni, 3 dintre ei în comă și alți 2 cu infarct. Între timp unui domn i se termină perfuzia și așteaptă în fața ușii să îi scoată branula, lucru care se întâmplă după alte 60 de minute.

yyy

Așteptând, ajung la concluzia că mai mult de 8 oameni nu pot avea urgențe medicale în același timp, în tot orașul Brașov.

Stăm aproape de 5 ore,  moment în care o doctoriță decide că e timpul ca soția mea să fie consultată. Îi pune o perfuzie cu calmante și ne trimite în cel mai apropiat salon.

Suntem conduși până acolo și invitați înăuntru. Rămânem uluiți de mizeria din salon, lucru des întâlnit în spitalele din România.

Nemaiputând să stea în picioare soția mea se întinde pe patul cu așternuturile cele mai curate. Pereții și cele 3 paturile erau pline de picături de sânge iar saltelele erau așezate pe țigle de acoperișuri prinse de marginile paturilor.

Pe unul dintre paturi cele mai murdare se afla o branulă, prinsă de o perfuzie, îmbibată cu sângele unui pacient.

ttt

Ies din salon și cer explicații medicilor de la triaj și de pe culoare. Sunt întrebat câți ani am. Mi se răspunde că trebuie să mai cresc și o să mă obișnuiesc, că așa e aici. Se dă vina pe sistem și pe lipsa de personal.

Chiar dacă am atenționat personalul spitalului, nimeni nu vine să vadă care e situația și nimeni nu curăță mizeria. După aproximativ o oră, mergem să scoatem branula soției mele și să primim rețeta cu tratamentul prescris de medic. Branula cu perfuzia încă se afla pe patul din salon și bănuiesc că și la această oră este încă acolo.

Dacă un pacient se simte rău și nu poate să stea pe băncuța din fața UPU sau în picioare și dorește să se întindă în pat?!

În cel mai bun caz vede branula și se ferește iar în cel mai rău caz se așează pe ea, se înțeapă și e trimis acasă mai bolnav decât atunci când a venit.

Personal consider acest lucru o crimă și doresc să solicit public Spitalului Județean Brașov, autorităților locale și Ministerului Sănătății să facă un control amănunțit și să ia măsurile corespunzătoare”.

Previous Story

Brasov: Intreruperi de curent in municipiu si in Rasnov

Next Story

(Video) Cu planorul deasupra Brasovului. Ti-ar placea? :)