Din „Urzeala Tronurilor” la Brasov!

Last Updated on august 30, 2014

Unul din actorii peliculei „Nameless” care va avea şi scene filmate în Braşov a mai jucat în serialele „Urzeala tronurilor”, „Spartacus” şi în filmul „Hobbit-ul”

game-of-thrones

Thrillerul psihologic „Nameless”, ca va apărea în cinematografe anul viitor, se filmează zilele acestea în Salina Turda, în mina Rudolf. Bogdan Moncea, producător delegat al filmului din partea Castle Film România, a declarat că filmările în România au început în 11 august la Sighişoara şi vor continua la Braşov şi Bucureşti.

„Am început filmările în România în 11 august, la Sighişoara, acum continuăm la Salina Turda, apoi vom merge în Braşov şi Bucureşti. S-a filmat înainte în Islanda şi Spania, câte o săptămână, iar în România vom filma cel mai mult, peste 40 de zile. Filmul este un proiect american independent, un thriller psihologic.

Acţiunea filmului ne duce pe mai multe planuri temporale, în mai multe locuri de pe Pământ, iar personajul principal călătoreşte în aceste locuri, dar şi în timp. Va fi un film interesant, care se axează mai puţin pe efecte vizuale. Salina Turda nu este cunoscută, este o locaţie foarte interesantă şi neobişnuită, este un mare câştig pentru film”, a spus Moncea.

Potrivit acestuia, în Salina Turda se filmează mai multe scene în mina Rudolf, la o adâncime de 120 de metri, în care, într-un carnaval, joacă peste 130 de figuranţi, în roluri de acrobaţi şi cântăreţi. „Regizorul şi scenaristul Bryan Thurman a scris aceste secvenţe special pentru Salina Turda, a ales locaţia în urmă cu un an”, a spus Moncea.

La rândul său, Blaine Courrier, producătorul american al filmului, a declarat că pelicula va intra într-un circuit al festivalurilor după care va fi proiectat în cinematografele din SUA. „Am ales o locaţie spectaculoasă pentru film, este o ocazie incredibilă să filmăm la Salina Turda. Este primul film artistic care se toarnă în Salina Turda şi ne bucurăm să putem să o împărtăşim lumii”, a subliniat Courrier, care a evitat să spună care este bugetul filmului. (sursa: bzb.ro)

Filmul are doi regizori, Bryan Thurman şi Luis Esteban, primul fiind şi scenaristul peliculei. Rolul principal îi aparţine actorului britanic David Frampton, care a jucat în filmul „Ultimele zile ale iernii”, lansat în acest an, iar din distribuţie mai fac parte Aida Folch, Conan Stevens, care a mai jucat în serialele „Urzeala tronurilor”, „Spartacus” şi în filmul „Hobbit-ul” şi care joacă în „Nameless” rolul unui luptător dac, şi John Rhys Davis, care a jucat în pelicule precum „Indiana Jones” şi „Stăpânul inelelor”.

Previous Story

Brasov: Aeroportul primeste 2 milioane de lei de la Consiliul Judetean. Guvernul condus de Victor Ponta refuza in continuare sa finanteze cel mai important obiectiv al Brasovului!

Next Story

Festivalul Ciocolatei va lua startul pe 27 septembrie, la Sfantu Gheorghe