De ieri, Maternitatea Brasov rivalizeaza cu clinicile private

Last Updated on august 8, 2014

De ieri, medicii de la Maternitatea Braşov şi-au reluat activitatea de ambulatoriu în vechiul spaţiu de la parter, care a fost însă complet reabilitat şi modernizat. Investiţia s-a ridicat la peste 2 milioane de lei, din care 1,7 milioane de lei a fost finanţarea nerambursabilă obţinută de Consiliul Judeţean Braşov prin Programul Operaţional Regional. Ambulatoriul modernizat deserveşte peste 300.000 de persoane, populaţia feminină de la nivelul întregului judeţ, precum şi persoane din judeţele limitrofe. 

ambulatoriu

„Policlinica” Maternităţii are acum trei cabinete medicale duble (oncologie, infertilitate, contracepţie) şi două simple (monitorizare maternofetală, punct de recoltare). Grupurile sanitare au fost reabilitate şi s-a înfiinţat şi un cabinete nou de neonatologie. Ambulatoriul a fost dotat cu aparatură performantă de investigații și tratament: Ecograf echipat Doppler, Negatoscop, Colposcop, Electrocauter, dar şi cu mobilier nou şi instrumentar modern. În ambulatoriu  există acum şi un punct de informare (info-point) pentru paciente.

Managerul spitalului, dr. Mircea Preda, spune că investiţia face ca, în final, medicii de la Maternitate să poată acorda mai multe consultaţii în ambulatoriu, 112, faţă de cele 28 pe zi, câte erau până acum un an, când au început lucrările.

„Avem cinci cabinete, în loc de unul, dotate cu tot ceea ce trebuie. Tot ce s-a făcut în acest spital s-a făcut cu sprijinul Consiliului Judeţean şi din fonduri europene. Noi ne-am prezentat proiectele, iar de la CJ am primit tot sprijinul, chiar dacă bugetul judeţean este mic”, a subliniat managerul, precizând de luna viitoare se vor relua lucrările de reabilitare la corpul B al unităţii, abandonate din lipsa cofinanţării. (sursa: mytex.ro)

Dr. Valeria Badea, director medical al Maternităţii, spune că aici sunt aşteptate şi pacientele care nu au probleme, doar pentru control preventiv, care se face gratuit, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie. „Femeile din Braşov şi nu numai au acum condiţii europene de consultaţie, dispunem de toată gama de investigaţii pentru afecţiuni ginecologice, dar le aşteptăm pe doamne şi la controale preventive. Sunt fericită că putem şi noi acum să lucrăm în condiţii foarte bune, moderne”, a declarat dr. Badea.

Previous Story

Descopera farmecul naturii in Poiana Brasov!

Next Story

Biserica Neagra din Brasov, intr-o viziune artistica :)