Cetatuia Brasovului costa 3.4 milioane de euro. Merita ca Primaria sa o cumpere cu acesti bani?

Last Updated on august 28, 2014

La finele acestei săptămâni, Consiliul Local Braşov va analiza o propunere de schimb de terenuri între municipalitate şi compania hotelieră Aro Palace, aceasta din urmă dorind să cedeze Cetatea Braşovului către administraţia locală.

Iniţial, compania evaluase Cetatea la 5,2 milioane de euro, după care, în urma unei reevaluări s-a ajuns la o ofertă de 3,8 milioane de euro.

cetatuia

Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Braşov, evaluatorii angajaţi de municipalitate au ajuns la concluzia că Cetatea valoarează doar 3,4 milioane de euro. Totuşi, oferta Primăriei Braşov pentru a prelua Cetatea Braşovului nu se ridică decât la „aproximativ două milioane de euro”, ne-a declarat, ieri, daniela Tibeică, directorul general al companiei hoteliere Aro Palace.

„Am primit o ofertă care cuprinde trei terenuri – parcarea din faţa Hotelului Aro Palace, o parte din parcarea din spate, precum şi o bucată de teren de la Restaurantul Casa Vânătorului pe care se află parcarea acestuia”, a spus sursa citată.

Tibeică spune că terenurile respective ar valora aproximativ două milioane de euro.

„Rămâne să angajăm şi noi un evaluator pentru terenurile respective, iar într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie al companiei, care va avea loc la finele lunii septembrie, vom decide ce este de făcut. Probabil vom mai solicita o serie de terenuri pe care le vom identifica până atunci. Oricum este o diferenţă între valoare şi ofertă!”, a mai spus directorul general al companiei hoteliere.

La rândul său, primarul George Scripcaru susţine că propunerea nu este una finală. (sursa: bzb.ro)

„La ora actuală ne află în situaţia de a aştepta de la cei de la Aro Palace o serie de documente, iar dacă aceste documente nu le vom primi până la şedinţa de Consiliul Local, nu vom putea dezbate acest proiect. Oricum, suntem în punctul în care le-am trimis celor de la Aro Palace”, a spus Scripcaru.

Un lift cu cremalieră spre cetate

Acum doi ani, municipalitatea a amenajat căile de acces, iluminatul public şi arhitectural, dar şi câteva zone de belvedere pe Dealul Straja, tocmai pentru a pune în valoare monumentul. Unul dintre proiectele pe care îl au în vedere, acum, autorităţile braşovene este amenajarea unui lift cu cremalieră care să ajungă la cetate.

Previous Story

Anemone Schvager: Iubesc Brasovul si imi este tare dor de acasa

Next Story

Brasov: Strazi noi spre mall-ul Coresi din Tractoru