Brasovul te invita la „Bohemian Square“, un eveniment cultural-educativ de week-end

Last Updated on august 22, 2014

Centrul Braşovului se va transforma în acest week-end într-o imensă piaţă boemă. Pentru al doilea an consecutiv, Braşovul va găzdui „Bohemian Square“, un eveniment cultural-educativ de week-end care le propune braşovenilor şi turiştilor un mod interactiv de a-şi petrece timpul, alegînd ceea ce le place dintre toate activităţile puse la dispoziţie de organizatori.

bv888

Festivalul de cultură urbană „Bohemian Square“ se va desfăşura în Piaţa Sfatului, Piaţa Enescu şi gangul care leagă cele două pieţe. Printre activităţile propuse se numără transformarea şi animarea pieţelor centrale cu instalaţii textile suspendate, spaţii expoziţionale exterioare, concerte de muzică, proiecţii de film, pictură live şi grafitti, bibliotecă în aer liber, tablă de şah la scară mare sau locuri de joacă pentru copii.

„Bohemian Square” îşi doreşte să schimbe concepţia oamenilor despre rolul spaţiului public în cultura contemporană, să dezvolte simţul responsabilităţii acestora şi să stimuleze dorinţa lor de a participa la intervenţiile artistice din spaţiul public. (sursa: monitorulexpres.ro)

150 de artişti la Bohemian Square 

„Bohemian Square“ va aduce în centrul oraşului 150 de invitaţi – artişti, arhitecţi şi muzicieni, care vor transforma Braşovul într-un loc creativ şi mai ales interactiv. „Vor fi proiecţii de film în aer liber, ateliere de pictură, graffiti, ateliere de decoraţiuni hand-made sau pictură live, concerte şi expoziţii în aer liber.

Toate materialele pentru work-shop sînt puse gratuit la dispoziţia celor care vor să încerce. Garantăm că «Bohemian Square» va fi o experienţă urbană efervescentă, plină de surprize“, spune Szidonia Balint, preşedinte al Asociaţiei Bohemian, organizatoare a evenimentului. 

O bibliotecă în aer liber pe gazonul din Piaţa Enescu 

În premieră în acest an, Bohemian Square se extinde şi în Piaţa Enescu. Piaţa a fost decorată cu materiale textile suspendate, de toate culorile. Ca un element inedit, Piaţa Enescu va fi folosită şi ca un bun loc de picnic în week-end. Organizatorii au adus deja şi vor monta pînă vineri ceea ce ei au numit „bohemian lounge“.

„Este vorba despre un spaţiu de 80 de metri pătraţi de gazon, mobilier urban, pufuri şi hamace, montate în Piaţa Enescu. Vizitatorii îşi vor putea petrece cîteva minute sau ore la iarbă verde în centrul oraşului, cu muzică ambientală sau cu cărţi din biblioteca în aer liber“, a explicat Szidonia Balint.

Pe lîngă ateliere, în Piaţa Enescu vor fi şi spectacole de teatru, teatru de păpuşi, concerte, film mut şi un show audio-vizual. Acesta este primul eveniment de amploare care are loc în Piaţa Enescu, de cînd această zonă a fost reabilitată.

„Bohemian Square“ în cifre 

Per total, Bohemian Square va aduce în faţa publicului 15 artişti muzicieni, 10 expoziţii de fotografie şi arte vizuale, peste 50 de standuri ale artizanilor şi meşterilor tradiţionali, 15 ateliere, dintre care trei permanente, o bibliotecă în aer liber cu peste 150 de titluri oferite spre lectură, o tablă de şah de 6×6 metri pătraţi şi tot felul de evenimente surpriză pe care vizitatorii le vor descoperi la faţa locului.

Previous Story

Stan Natalia-Mihaela: Brasov, orasul inimii mele

Next Story

Fagarasul te asteapta la Zilele Cetatii. Vezi programul aici