Brasov: Tiroliana de la Canionul 7 Scari va fi functionala de la jumatatea acestei luni

Last Updated on august 4, 2014

Popa Cristian, șeful Serviciului Investiții al Regiei Pădurilor Săcele, a declarat că tiroliana de la Canionul 7 Scări, în lungime de 2,1 kilometri va fi inaugurată la jumătatea acestei luni.

7-scari

“Lucrările sunt executate în proporție de 85%. Noi am dorit să inaugurăm tiroliana la începutul lunii august, dar vremea nefavorabilă ne-a împiedicat, având în vedere că cea mai mare parte a lucrărilor se execută în copaci. Cablurile s-au întins, acum lucrăm la cele două terase, superioară și inferioară. Investiția costă 98.000 de lei, bani din fondul Regiei Pădurilor Săcele”, a spus vineri Cristian Popa pentru agerpres.ro

El a adăugat că tiroliana va fi încă un element care va atrage turiștii, a căror număr a crescut considerabil de anul trecut, luna noiembrie, când Canionul 7 Scări a fost redeschis, după reabilitarea totală a acestuia.

Cristian Popa a afirmat că până în prezent peste 20.000 de turiști au vizitat Canionul 7 Scări, fiind weekend-uri și cu câte 1.000 de turiști. 30% dintre turiștii care au ajuns în acest loc deosebit au fost străini, care au fost deosebit de impresionați de frumusețea Canionului, dar și de siguranța cu care poate fi vizitat după ce a fost reabilitat.

“Probabil că anul viitor vor mai construi o tiroliană pentru că numărul turiștilor este într-o continuă creștere. Tot anul viitor dorim să reamenajăm și cascada Tamina, să reabilităm scările și pasarelele care traversează zona în care se află cascada Tamina, pentru că acum sunt într-o avansată stare de degradare. După aceea vom face un circuit al zonei pentru turiștii care vin să ne viziteze. Ar fi vorba despre o investiție de peste 300.000 de lei, banii de la Regia Pădurilor Săcele. Fără modernizări și investiții nu putem atrage turiștii. Siguranța turiștilor care vizitează Canionul 7 Scări este de 100% după ce a fost reabilitat anul trecut, când scările de metal au fost înlocuite cu altele noi din oțel zincat, investiție de 330.000 de lei. Din aceste fonduri s-a modernizat și cabana din apropiere și s-a amenajat locul de picnic din zonă”, a menționat Cristian Popa.

Previous Story

Brasov: Plimbare de seara pe la Teatrul Dramatic :)

Next Story

Amintiri din Brasov: Bine ati venit la Brasov, Poiana Brasov si Predeal, anii ’80 :)