Last Updated on august 8, 2014
Licitaţia va avea loc pe 15 septembrie, tot atunci urmând să se vândă şi Restaurantul Casa Pădurarului şi Grupul Gospodăresc Bartolomeu. Urmează Cetatea Braşovului
Compania hotelieră Aro Palace SA organizează o licitaţie publică pe 15 septembrie pentru vânzarea restaurantelor Panoramic şi Casa Pădurarului, dar şi a Grupului Gospodăresc Bartolomeu. Compania speră să obţină în urma vânzării cel puţin 2,76 milioane de euro, fără TVA.
Cel mai valoros activ scos la vânzare pe 15 septembrie este Restaurantul Panoramic, aflat pe vârful Muntelui Tâmpa, preţul de pornire fiind de 1,16 milioane de euro. Potrivit anunţului, odată cu vânzarea restaurantului cu o suprafaţă utilă de 1.640 de metri pătraţi se va vinde şi terenul aferent acestui obiectiv, în suprafaţă de 879 de metri pătraţi.
Pentru Restaurantul Casa Pădurarului, care are o suprafaţă utilă de 438 de metri pătraţi şi un teren de 2.337 de metri pătraţi, preţul de pornire al licitaţiei este de 760.000 de euro. De asemenea, preţul de pornire al Grupului Gospodăresc Bartolomeu este de 840.000 de euro. Activul are o suprafaţă utilă de 5.328 de metri pătraţi şi un teren de 14.429 de metri pătraţi.
Garanţia de participare este de 10% din preţul de pornire, iar taxa de participare la licitaţie pentru fiecare imobil este de 900 de lei, costul documentelor licitaţiei fiind de 450 de lei. Înscrierea la licitaţie se poate face până pe 12 septembrie, orele 10.00.
Administratorii companiei braşovene Aro Palace au decis la finele lunii trecute vânzarea celor trei active. Restaurantul Panoramic este situat în vârful Muntelui Tâmpa, la o altitudine de 960 de metri, în timp ce restaurantul Casa Vânătorului este situat la poalele muntelui.
Tot luna trecută, reprezentanţii SIF Transilvania, acţionarul majoritar al companiei Aro Palace, au anunţat că aşteaptă un răspuns din partea Primăriei Braşov în vederea preluării Cetăţii Braşov. „Dacă preluarea nu se va face până la finele acestei veri, ne gândim să scoatem Cetatea Braşovului la licitaţie, deoarece produce pierderi”, anunţa atunci Mihai Fercală, directorul general şi preşedintele executiv al SIF Transilvania. Tot atunci, primarul George Scripcaru anunţa că primăria Braşov va prelua obiectivul amintit, dar în prezent au fost comandate studii de evaluare, astfel încât să se verifice dacă suma de 3,5 – 4 milioane de euro solicitată de cei de la Aro Palace SA se susţine. (sursa: bzb.ro)
În cazul în care procedurile de vânzare vor fi încheiate, Aro Palace va rămâne cu cinci hoteluri în portofoliu. Compania a fost fondată în 1991 şi în prezent deţine o bază materială complexă care include cinci hoteluri cu o capacitate totală de peste 1.300 locuri, acoperind nivele de confort de la cinci stele la o stea, precum şi trei restaurante cu specific tradiţional. Din martie anul acesta, Aro Palace este listată pe bursa din Sibiu – Sibex.