Brasov: Ocoliti B-dul Grivitei, pe cat se poate! De la trei benzi, circulatia se va restrange pe doua benzi

Last Updated on august 14, 2014

Din cauza faptului că prima bandă era deja plină de reţele, pe tronsonul dintre intersecţiile cu Emil Racoviţă şi Mircea cel Bătrân, Compania Apa va monta noua conductă de apă pe cea de-a doua bandă de circulaţie. Sensul de circulaţie către Onix va fi închis, astfel că pe sensul neafectat de lucrări se va circula în ambele direcţii, de marţea viitoare.

ff
Lucrările de schimbare a reţelei de apă de pe B-dul Griviţei au avansat destul de mult, în ultima vreme, fiind introdusă noua conductă pe o porţiune de 300 de metri, până la intersecţia cu Emil Racoviţă.

Până, acum, muncitorii au lucrat doar pe prima bandă de circulaţie pe sensul de mers dintre intersecţia cu strada Plevnei şi Onix, dar ţinând cont că pe următoarea porţiune a bulevardului unde ar urma să se intervină sunt o serie de alte reţele, lucrările se vor derula pe banda doi de mers, şi practic întregul sens de circulaţie va fi închis.

Pentru asigurarea circulaţiei în ambele sensuri, vor fi utilizate cele două benzi neafectate de lucrări, de pe sensul Onix-Plevnei, care vor fi separate prin balize. Restricţia va fi valabilă pe segmente de lucrări de 30 – 50 de metri lungime, cel puţin pe porţiunea dintre intersecţiile cu străzile Emil Racoviţă şi Mircea cel Bătrân. Restricţiile vor intra în vigoare de marţea viitoare.

„Firma care se ocupă de lucrări va face sondări pe restul Bulevardului Griviţei, astfel ca să vadă dacă pe următoarele tronsoane până la Onix se va putea continua cu lucrările pe prima bandă, iar traficul rutier să nu fie afectat foarte tare”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. (sursa: bzb.ro)

Practic pe tot B-dul Griviţei se va introduce o nouă conductă de apă cu diametrul de 800 de mm din fontă ductilă, în locul celei existente care este din oţel. Lucrările trebuie finalizate până pe 15 septembrie, după care se va turna covor asfaltic pe întreaga stradă.

Previous Story

Vezi programul festivalului „Cetatea muzicala a Brasovului”

Next Story

Autobuzele RAT Brasov, program modificat pentru vineri 15 august