Brasov: Municipalitatea face noi investitii la Scoala Profesionala „Kronstadt”

Last Updated on august 19, 2014

Primarul George Scripcaru a anunţat că valoarea lucrărilor este de 2,2 milioane de lei, iar finanţarea este asigurată din bugetul local.  

Primăria Braşov a publicat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice anunţul licitaţiei privind reabilitarea clădirii în care vor fi amenajate atelierele Şcolii Profesionale Kronstadt. 

rrr

Lucrarea, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru, „este o etapă necesară în realizarea acestui proiect educaţional, de pregătire a tinerilor în domeniile de activitate pentru care există locuri de muncă pe piaţa braşoveană, prin colaborarea dintre autorităţile publice şi mediul de afaceri. Valoarea estimată a investiţiei este de aproximativ 2,2 milioane de lei, finanţarea este asigurată din bugetul local, iar licitaţia se va desfăşura în 3 septembrie. În cadrul acestui proiect, noi vom reabilita imobilul, iar partenerii noştri vor asigura dotarea atelierelor”. 

Imobilul se află într-o stare avansată de degradare, iar pentru a deveni funcţional sunt necesare lucrări de consolidare, hidroizolaţie şi termoizolaţie la acoperiş, tencuire şi zugrăvire a faţadelor, recompartimentare, înlocuire a tâmplăriei, a instalaţiilor electrice şi termice. (sursa: Transilvania Expres)

Primarul a precizat că durata estimată a lucrărilor este de cinci luni de la semnarea contractului. „Sper să finalizăm cât mai repede procedura de achiziţie, astfel încât o parte din lucrări să fie realizate până la începutul sezonului rece”, a mai spus Scripcaru.  

Şcoala Profesională Kronstadt a fost înfiinţată în urmă cu doi ani, iar prima promoţie de absolvenţi a terminat cursurile anul acesta. Dintre cei 111 tineri care au obţinut un certificate de calificare, 104 au şi fost angajaţi de companiile unde au efectuat stagiile de practică. Meseriile în care au fost calificaţi elevii sunt operator pe maşini-unelte cu comandă numerică şi electromecanic pentru maşini unelte şi instalaţii industriale. 

Previous Story

RUSINOS! Au rupt 30 de flori de colt in muntii Bucegi!

Next Story

Amintiri din Brasov: Piata Sfatului pe post de parcare in anii ’50