Brasov. Ii vedem colaborand asa si pentru Aeroport? In doi ani vom avea un Muzeu al Aviatiei

Last Updated on septembrie 15, 2014

Ieri a avut loc prima întîlnire în care s-a discutat despre amenajarea muzeului interactiv care va fi o premieră pentru România şi care se va deschide în doi ani în vechea hală a IAR de pe fosta platformă Tractorul 

333

Braşovenii şi turiştii vor putea vizita, în doi ani, Centrul Muzeal Aeronautic şi Aerospaţial Interactiv din Braşov. Muzeul, care va fi o premieră pentru România, va fi amenajat în vechea hală IAR de pe actuala platformă economică „Coresi“ din Tractorul.

„Este o iniţiativă care readuce în atenţia publicului o parte din istoria Braşovului şi cred că este un lucru benefic pentru Braşov, atît din punct de vedere turistic, cît şi educativ. Sîntem interesaţi de un astfel de muzeu şi vom sprijini acest demers“, a spus ieri George Scripcaru, primarul Braşovului, la prima întîlnire a grupului de lucru pentru viitorul muzeu la care au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român, consilierul local Christian Macedonschi, iniţiatorul proiectului, preşedintele Agenţiei Metropolitane, Dragoş David, dar şi reprezentanţii Aeroclubului României, ai Muzeului „Herman Oberth“ şi ai Centrului Spaţial din Chemnitz (Germania), precum şi proprietarii halei.

„Susţin şi eu această iniţiativă şi sînt convins că, împreună cu Primăria Braşov, o vom realiza. Le mulţumesc celor care au preluat fosta uzină Tractorul, unde s-au montat primele avioane, şi cred că acesta este cel mai potrivit loc pentru un muzeu al aeronauticii la Braşov“, a spus preşedintele CJ, Aristotel Căncescu.

10653496_690862974324622_4850796153224953065_n

Acest proiect va fi dezvoltat cu ajutorul fondurilor europene şi sprijinul partenerilor din Germania.

Pe lîngă avioanele în mărime naturală sau sub formă de machete, documente şi fotografii despre istoria aeronauticii româneşti, un spaţiu generos va fi alocat cuceririi spaţiului cosmic.

Cosmonautul Dumitru Prunariu a spus ieri că va dona multe exponate, dar şi că doreşte să organizeze, alături de alţi cosmonauţi din lume, evenimente importante la acest muzeu. „Braşovul este oraşul meu de suflet şi mă reîntorc aici cu plăcere.(sursa: monitorulexpres.ro)

Un muzeu al aeronauticii este un lucru bun şi necesar şi le mulţumesc autorităţilor.

Un muzeu interactiv de aviaţie şi cosmonautică ar dezvolta zona şi ar creşte atracţia tinerilor pentru ştiinţă şi tehnologie, pentru că una e cînd vezi la TV un reportaj şi alta este cînd poţi să vezi cu ochii tăi exponatele şi chiar să le atingi“, a spus Prunariu.

Previous Story

Brasovul este invitat astazi la pedalat, din fata Primariei :)

Next Story

Rasnov Castle – “Great place of history!”, RFloricel Charlotte, North Carolina