Brasov: „Excursia” cu tiroliana la „Canionul Sapte Scari” va costa intre 20 si 50 de lei, de persoana

Last Updated on august 19, 2014

Cele 21 de trasee de tiroliană vor fi deschise de luna viitoare, cel mai scurt traseu urmând să aibă 47 de metri, iar cel mai lung 273 de metri.

Complexul de tiroliene de la „Şapte Scări” va deveni funcţional abia de luna viitoare, în prezent, lucrându-se la ultimele retuşuri, astfel încât toate elementele de siguranţă să fie puse la punct.

222

(foto: Canionul Sapte Scari)

Traseul total de tiroliană va avea o lungime de 2,1 km şi va fi împărţit pe mai multe tronsoane, la care vor avea acces atât adulţii, cât şi copii, care vor să se întoarcă mai rapid la baza muntelui, după ce urcă canionul.

Tronsoanele au o înclinaţie între două şi patru grade, iar cel mai scurt traseu va avea 47 de metri, iar cel mai lung 273 de metri. Pentru cei mai mici, în partea de jos a traseului vor fi deschise şi două trasee cu grad de dificultate scăzut.

Biletele pentru complexul de tiroliene vor avea un preţ de 50 de lei de persoană, pentru traseele mai lungi şi de 20 de lei de persoană, pentru traseele destinate copiilor. (sursa: bzb.ro)

Tiroliana porneşte de la canion, urmează traseul drumului forestier din zonă, trece pe lângă cabană şi traversează pârâul Şapte Scări prin mai multe puncte. Investiţia se ridică la 98.000 de lei, finanţarea fiind asigurată integral Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele.

Canionul a fost redeschis anul trecut, după ce a fost renovat, scările de metal fiind înlocuite cu unele din oţel zincat securizate, iar pasajele refăcute. Biletul de intrare în Canionul „Şapte Scări” este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Pentru grupurile organizate care trebuie să fie formate din cel puţin 10 persoane şi însoţite de ghid, preţul biletului este de 5 lei pentru adulţi şi doi lei pentru copii.

Previous Story

Un timbru vocal deosebit, o interpretare de excepție, un talent nativ. Alexandra Puchianu din Codlea, vocea care a rasunat pe toata Valea Oltului

Next Story

RUSINOS! Au rupt 30 de flori de colt in muntii Bucegi!