Brasov: Chirurgii de la Spitalul Sf. Constantin au realizat o noua operatie in premiera

Last Updated on august 27, 2014

O nouă operaţie în premieră pentru Braşov şi pentru sistemul privat din România la Spitalul „Sf Constantin”: exenteraţie pelvină pentru recidivă de cancer de col uterin.

spital-brasov

„Un coşmar”, aşa îşi caracteriza viaţa o pacientă de 57 de ani din Braşov, al cărei istoric medical începe în anul 2008 când i se depistează un cancer de col uterin relativ avansat. Este operată la Tg-Mureş unde i se extirpă formaţiunea tumorală, după care urmează radioterapia şi chimioterapia. O recidivă a bolii i se depistează în anul 2012, recidivă ce invadează vezica urinară şi rectul, cu evoluţie progresivă, rezistentă la radio şi chimioterapie.

Singura soluţie şi speranţă terapeutică: o nouă intervenţie chirurgicală numită „Exenteraţie pelvină infralevatoriană”, o operaţie în urma căreia toate organele afectate din micul bazin se îndepărtează: vezica urinară împreună cu uretra şi porţiunea terminală a ureterelor, vaginul şi vulva, rectul şi anusul. (sursa: mytex.ro)

În România, acest tip de intervenţii sunt efectuate de două echipe: una din Bucureşti şi una combinată Târgu-Mureş – Braşov, până în prezent intervenţiile fiind efectuate exclusiv în spitale de stat, din cauza complexităţii mari, riscului de complicaţii şi costurilor ridicate.

Previous Story

Poiana Brasov va asteapta si in acest weekend :)

Next Story

Brasov: Floarea care iubeste stanca. La Pietrele lui Solomon.