Brasov: Bazar multicultural in Piata Sfatului, in acest weekend

Last Updated on august 14, 2014

Piaţa Sfatului găzduieşte în week-end un bazar multicultural, în care trecătorii vor putea admira obiecte şi produse din 12 ţări. Bazarul multicultural, organizat de un grup de ONG-uri, îşi propune să le prezinte trecătorilor, prin intermediul produselor şi obiectelor expuse, tradiţia, cultura şi obiceiurile migranţilor şi etnicilor de pe teritoriul României.

piata

În Piaţa Sfatului se vor regăsi obiecte şi produse din Brazilia, Coreea, Iordania, Palestina, Irak, Siria, Armenia, Italia, Olanda, Ungaria, Germania şi România. Trecătorii vor putea vedea şi chiar cumpăra haine, accesorii, produse culinare, condimente, obiecte de artă şi artizanat din aceste ţări. 

În bazar va fi amplasat şi un cort, unde trecătorii vor putea face donaţii pentru cetăţenii din Gaza. Acţiunea este susţinută de Ambasada Palestinei în România. (sursa: monitorulexpres.ro)

Un tîrg similar a avut loc în acest an şi la Bucureşti, pe strada Lipscani. Evenimentul s-a desfăşurat timp de o săptămînă, în luna iunie, marcînd astfel Ziua Refugiatului, pe 20 iunie. Un alt bazar multicultural a fost organizat săptămîna trecută, între 8 şi 10 august în Parcul Naţional din Bucureşti. La Braşov, bazarul multicultural este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov, Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov şi Asociaţia Română pentru Promovarea Calităţii şi Practicilor de Succes – Centrul de Informare şi Consiliere pentru Străini Braşov.

Previous Story

Autobuzele RAT Brasov, program modificat pentru vineri 15 august

Next Story

Inginerii brasoveni au lucrat la primul autoturism romanesc. Acesta a fost confiscat de rusi