Brasov: Atentie, au reaparut escrocii cu masini de cusut germane!

Last Updated on august 8, 2014

Vă mai amintiţi de înşelătoriile practicate cu ani în urmă cu maşini de cusut, în care proprietarul unei astfel de aparaturi era pus de escroci să mai cumpere una identică, pentru a şi-o putea vinde pe a lui? Dacă mai aveţi pe acasă vreo maşină germană, aveţi mare grijă cu cine negociaţi vânzarea ei, pentru că au reapărut „ţeparii tematici”, cu noi texte de amăgit naivii: „Colecţionar german, cumpăr maşini de cusut vechi, mărci germane, preţ 45.000-50.000 de euro, plata pe loc. Pentru detalii sunaţi la 07…”.

masina-de-cusut

Poliţiştii din ţară avertizează cu privire la înşelăciunile prin comercializarea maşinilor de cusut, motivat de faptul că, în ultimele zile, prin mai multe zone au apărut numeroase anunţuri de acest gen (pe stâlpi, în staţii de transport în comun, pereţi ai clădirilor etc).

„Pentru a nu cădea victime ale unor astfel de infracţiuni, le recomandăm cetăţenilor să nu dea curs acestor solicitări, dorinţa de îmbogăţire putând produce prejudicii materiale importante”, au avertizat poliţiştii. (sursa: mytex.ro)

Cu ani în urmă, am relatat şi cazul unui bărbat care a fost păcălit cu câteva mii de lei. El a fost pus să-şi mai cumpere o maşină de cusut, cu 5.000 de lei, indivizii de la telefon (pe care nici nu-i văzuse vreodată) promiţându-i că o răscumpără, o dată cu achiţionarea celei pe care el o avea, contra sumei de 45.000 de euro. Aşa s-a ales omul cu două maşini de care nu avea nevoie. A sunat apoi la numărul din anunţ şi a dictat seriile maşinilor de cusut. Chipurile mulţumit, individul de la celălat capăt al firului a întrebat de certificatele de proprietate pentru bătrânele maşini. Cum puţini au aşa ceva, iar ticăloşii ştiu foarte bine acest lucru, i s-a dat numărul de telefon al unui specialist care l-ar putea ajuta să-şi procure documentele necesare încheierii tranzacţiei. A primit prin poştă un act frumos tipărit, cu floricele şi încrustaţii, ca pe vremuri. „Serviciul de specialitate” l-a costat pe român alţi 650 de euro, depuşi într-un anumit cont, indicat tot prin telefon.

După confirmarea plăţii, omul credul a aşteptat zadarnic un alt apel de la potenţialul cumpărător german.

Previous Story

Video Brasov: Lacul Noua si Tiroliana :)

Next Story

Circulatie restrictionata pe DN10 Brasov-Buzau, sambata si duminica