Aeroportul Brasov are interzis de la Guvern. Aeroportul Iasi a primit bani pentru modernizare, Aeroportul Cluj a primit aprobare sa se imprumute.

Last Updated on septembrie 15, 2014

Brasovul ramane mult in urma la cel mai important proiect al sau, Aeroportul. Iasul a primit bani de la Guvern pentru modernizare, Brasovul nu. Clujul a primit aprobare de la Guvern pentru a lua un imprumut pentru modernizare, Brasovul nu a primito astfel de aprobare.

33

Ieri, la Iasi, au fost finalizate lucrarile la pista aeroportului ce are acum o lungime de 2.150 de metri.

Proiectul total valorează 56,7 milioane de euro, dintre care 18 milioane reprezintă confinanţări de la guvern şi CJ Iaşi. Primul avion aterizat a fost Boeing 737-300 Deva care a venit de la Roma.

Tot ieri, Aeroportul din Cluj a primit aprobarea de la Ministerul Finantelor pentru un imprumut de 50 de milioane de lei.

 „Comisia de garantare a creditului din ministerul Finanţelor şi-a dat avizul pozitiv pentru garantarea împrumutului de către Consiliul Judeţean Cluj, ceea ce înseamnă că activitatea aeroportului se va desfăşura normal. Prima tragere din aceşti bani va avea loc până la sfârşitul lunii august şi va fi în valoare de 14 milioane de lei. Menţionez că aeroportul Cluj va plăti integral banii din acest credit, în valoare totală de aproape 50 de milioane de lei. Suntem pe profit, vom avea 1,2 milioane de pasageri, suntem cel mai mare aeroport regional din România” a declarat directorul aeroportului Cluj, David Cideo.

Ce este de facut pentru ca Brasovul sa primeasca bani de la Guvern sau macar aprobare sa se imprumute pentru finalizarea lucrarilor?

Previous Story

Trei cladiri monument ale Brasovului, salvate de la ruina

Next Story

Stan Natalia-Mihaela: Brasov, orasul inimii mele