Lampioane pe cerul Brasovului, in aceasta seara

Last Updated on iulie 1, 2014

Mii de lampioane vor lumina cerul României pe 1 iulie 2014, începând de la ora 22.00, pentru a marca împlinirea a 109 ani de la înfiinţarea Rotary International. Evenimentul „Light Up” este organizat de Rotary Citadel Braşov şi este prima acţiune comună a cluburilor din România.

lampioane

În 45 de oraşe din ţară vor fi înălţate câte 109 lampioane, unul pentru fiecare an de activitate Rotary. Light Up este tema internaţională pentru noul an rotarian 2014-2015.

La Braşov, evenimentul va fi organizat în Piaţa Sfatului. Elevii Liceului de Muzică vor susţine un concert de la ora 21.00, iar o oră mai târziu vor fi lansate lampioanele. Sumele strânse din vânzarea felinarelor de hârtie colorată precum şi din alte donaţii vor fi direcţionate către campania de luptă împotriva poliomielitei,End Polio Now.

Rotary International numără astăzi 1,2 milioane de membri în întreaga lume. Organizaţia a fost înfiinţată în 1905 de un avocat din Chicago, Paul P. Harris, care visa să creeze un mediu pentru profesionişti din diferite domenii de activitate pentru a schimba idei şi a întemeia prietenii strânse şi durabile.

Numărul cluburilor s-a extins rapid pe toate continentele, la fel şi proiectele iniţiate de rotarieni. Cea mai îndelungată campanie a fost cea de luptă împotriva poliomielitei, începută în 1979. Epidemiile de poliomielită au mutilat mii de oameni, în special copii, efectele bolii fiind paralizia şi chiar moartea. Din cele 125 de ţări în care boala era răspândită în 1979, doar 3 mai înregistrează în prezent cazuri semnificative ale acestei cumplite boli.

Previous Story

Brasov: Studentul anului 2014 este Andreea Cotta. FELICITARI

Next Story

„Brasovul este intruchiparea felului in care ma asteptam sa arate un oras romanesc”