Judetul Brasov atrage cei mai multi turisti din Regiunea Centru

Last Updated on iulie 25, 2014

Judeţul Braşov a atras, în luna mai 2014, cei mai mulţi turişti din Regiunea Centru, potrivit datelor publicate de Direcţia Judeţeană de Statistică Braşov. În perioada analizată, judeţul Braşov a fost destinaţia favorită pentru un  număr de 69.639 de turişti, în creştere cu 2.229 de persoane, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, când a fost vizitat de 67.410 de turişti.

bran-123

În aceste condiţii, judeţul Braşov a ocupat locul I în Regiunea Centru, după numărul de sosiri, cu o pondere de 41,7%. Pe locul II s-a situat judeţul Mureş, care a fost vizitat de 34.649 de turişti, iar pe locul III s-a clasat judeţul Sibiu, care a fost o destinaţie favorită pentru 34.534 de turişti. Judeţul Harghita a atras 10.329 de turişti, judeţul Alba a fost atractiv pentru 10.170 de turişti, iar judeţul Covasna a fost ales doar de 7.565 de turişti. De altfel, sosirile în Regiunea Centru, în luna mai 2014, în structurile de primire turistică au crescut cu 8%, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent. Sosirile în hoteluri au deţinut, în luna analizată, o pondere de 67,8%, din totalul sosirilor. Şi înnoptările în Regiunea Centru au înregistrat, în luna analizată, o creştere cu 7%, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent. Din acest punct de vedere, judeţul nostru a ocupat tot locul I, în cadrul Regiunii Centru, cu o pondere de 38,6%. Astfel, în judeţul Braşov au fost înregistrate 130.994 înnoptări, în Mureş – 69.260 înnoptări, în Sibiu – 56.197 înnoptări, în Covasna – 32.711 înnoptări, în Harghita – 29.244 înnoptări, iar în Alba – 21.068 înnoptări.  Durata medie a sejurului a fost, în luna analizată, de 2 zile, mai mică decât cea înregistrată în luna mai 2013, adică 2,1 zile. (sursa: mytex.ro)

Peisaje şi locuri mirifice 

Unul dintre motivele pentru care judeţul nostru este preferat de turişti este legat de peisajele de aici, de tradiţiile care încă se mai păstrează intacte în anumite zone, dar şi de atracţiile turistice. O destinaţie preferată de turiştii români şi străini este Castelul Bran. Acesta este, de altfel, unul dintre cele mai vizitate complexe muzeale din România. Mitul lui Dracula exercită o atracţie extraordinară asupra turiştilor. Din acest motiv, Castelul Bran atrage în fiecare an aproximativ o jumătate de milion de turişti. În 2013, Castelul Bran a înregistrat peste 490.000 de vizitatori. Străinii au reprezentat 68% din numărul total al vizitatorilor castelului, în timp ce vizitatorii români au reprezentat 32%. Al doilea motiv pentru care turiştii preferă judeţul Braşov este şi acela că găsesc aici locuri minunate în care tradiţiile nu s-au pierdut, iar oamenii depun eforturi pentru a le păstra astfel încât şi generaţiile viitoare să se bucure de ele. Agenţiile de turism organizează circuite în Transilvania, iar cei interesaţi au posibilitatea de a vedea la faţa locului case tradiţionale şi obiceiuri de demult.

Previous Story

Distractia se muta in Parcul Tractorul

Next Story

Unirea Shopping Center renunta, deocamdata, la extinderea in parcarea din fata Garii Brasov