Comorile brasovene din ,,Gradina Europei”

Last Updated on iulie 12, 2014

Marţi, la Bucureşti va debuta o expoziţie, puzzle educativ care cuprinde toate judeţele ţării. Pentru câteva zile, aceasta va poposi în mari oraşe europene, dar şi în 13 municipii din România, inclusiv Braşovul.

10511147_727405663985924_8305876223607408921_n

Braşovul, alături de toate celelalte judeţe ale ţării, este inclus în expoziţia „România, Grădina Europei”, care se va derula în perioada iulie – octombrie în 13 mari municipii din România, precum şi în capitale europene precum  Bruxelles, Paris, Madrid şi Roma, estimându-se participarea a nu mai puţin de 500 000 de vizitatori români şi străini.
Seria va începe marţi, la Bucureşti, iar în oraşul nostru va ajunge, cel mai probabil, în luna septembrie. Concepută ca o ,,Românie în miniatură”, o grădină, expoziţia este practic un puzzle educativ, alcătuit din 41 de mese, câte una pentru fiecare  judeţ, cu forma acestuia şi dimensiunile de  până 2 m/1.3 m. Fiecare judeţ are o grafică special creată pentru a-i face uşor de identificat pentru orice vizitator principalele valori, obiective turistice, culturale, produse simbol sau personalităţi marcante.
,,Este un concept inovativ şi ludic de promovare a României, pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp. Vizitatorii vor primi la intrare o hartă, cu ajutorul căreia vor trebui să descopere, contratimp, comorile României. La Braşov vom ajunge, foarte probabil, în septembrie. Mai sunt câteva detalii de pus la punct, în ceea ce priveşte locaţia”, au explicat reprezentanţii Asociaţiei  ,,Cele mai Frumoase Sate din România”, cea care a iniţiat expoziţia. Judeţul nostru va avea pe fundal imaginea Pieţei Sfatului, iar masa va conţine şi alte obiective turistice şi culturale importante, precum Cetatea Râşnov sau Castelul Bran. (sursa: bzb:ro)
În fiecare zi, evenimente dedicate promovării valorilor României
Expoziţia ,,România, Grădina Europei” este însoţită de evenimentele dedicate promovării valorilor României, destinaţii şi obiective turistice, culturale şi religioase, cele mai frumoase sate din România, tradiţii şi obiceiuri, produse tradiţionale, produse româneşti. Fiecare zi a expoziţiei are o tematică specială, marţea – fiind ziua judeţului, miercuri – ziua culturii braşovene, joia – cea a sportului, vineri – ziua muncii, respectiv sâmbătă – ziua produselor tradiţionale din Braşov.
Previous Story

„Fagaras Mountains are the wildest place I have been” cordelia2512, Hereford, United Kingdom

Next Story

Brasov: Paradisul Acvatic te scoate din rutina