Brasov: Tiroliana de 2,1 km de la „Sapte Scari” va deveni functionala din luna august

Last Updated on iulie 9, 2014

După ce a fost renovat anul trecut, Canionul a devenit o atracţie tot mai mare pentru turişti fiind vizitat de aproape 13.000 de persoane, până la începutul acestei luni.

bv

De la începutul lunii viitoare, cei care ajung în zona Canionului „Şapte Scări” vor avea o nouă posibilitate de distracţie, respectiv o tiroliană de 2,1 km. Lucrările ar fi trebuit să se finalizeze încă de la jumătate lui iunie, însă planurile Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele, care se ocupă de acest proiect, au fost date peste cap, din cauza vremii nefavorabile.

Tiroliana va porni de la canion, va urma traseul drumului forestier din zonă, va trece pe lângă cabană şi va traversa pârâul Şaspte Scări prin mai multe puncte. (sursa: BZB)

„Investiţia se ridică la 98.000 de lei, iar termenul de finalizare este 1 august, dacă timpul ne va permite să continuăm lucrările. Finanţarea este asigurată integral Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele”, a declarat, Cristian Popa, reprezentantul RPLP Săcele, care administrează canionul.

După ce ani în şir obiectivul turistic a fost lăsat în paragină, de anul trecut acesta a fost complet renovat, valoarea lucrărilor executate de Regia Pădurilor fiind de 330.000.

bv-2

Canionul adăposteşte şapte cascade superbe într-un peisaj de vis. Scările de metal au fost înlocuite cu unele din oţel zincat securizate, iar pasajele au fost refăcute, în cadrul acestui proiect.

Reprezentanţii RPLP spun că investiţia a meritat ţinând cont că anul acesta, până pe 7 iulie inclusiv, canionul a fost vizitat de 12.912 persoane. Odată cu finalizarea acestei noi atracţii pentru turişti administratorii canionului cred că numărul acestora va fi din ce în ce mai mare.

Biletul de intrare în Canionul „Şapte Scări“ este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Pentru grupurile organizate care trebuie să fie formate din cel puţin 10 persoane şi însoţite de ghid, preţul biletului este de 5 lei pentru adulţi şi doi lei pentru copii.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Troleibuzul linia 2 pe Muresenilor

Next Story

Ti-ar placea sa te casatoresti aici? Poza este reala, facuta in Muntii Bucegi :)