Brasov: Piata Sfatului, „Punctul zero“ al orasului va fi complet modernizat

Last Updated on iulie 26, 2014

După ce a fost schimbat întregul sistem de iluminat din Piaţa Sfatului, fiind montaţi stîlpi şi corpuri de iluminat care îmbină elemente de utlimă oră cu design-ul începutului de secol, autorităţile locale anunţă că „punctul zero“ al oraşului va fi complet modernizat pînă la sfîrşitul anului.

piata
foto: Andrei Paul

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a anunţat că în această vară vor începe şi lucrările de reabilitare a pieţei, imediat ce companiile de utilităţi îşi vor termina propriile intervenţii pentru schimbarea reţelelor.

„Compania de gaz a intervenit deja în Piaţa Sfatului şi a schimbat conducte. Aşteptăm să înceapă lucrările şi Compania Apa, la reţeaua de apă, apoi vom repara piaţa, începînd de la paviment şi pînă la mobilier urban. Vom lucra pe zone, astfel încît să putem face aceste reparaţii, dar să păstrăm şi accesul publicului, iar piaţa să rămînă funcţională pe durata intervenţiilor“, a declarat primarul George Scripcaru. (sursa: Monitorul Expres)

Fîntîna arteziană din Piaţa Sfatului va fi şi ea refăcută, însă doar la nivel exterior, pentru că instalaţia a fost reparată deja şi este funcţională. „Pentru fîntîna arteziană ne vom consulta cu specialiştii, pentru a găsi cea mai bună soluţie din punct de vedere al aspectului”, a mai spus primarul George Scripcaru.

Previous Story

Brasov: Un student a gasit o borseta cu 9.000 de euro. El a predat banii politistilor

Next Story

Brasov: Mall-ul Coresi din cartierul Tractorul este pe jumatate gata