Brasov: Muntele Tampa, promovare inedita

Last Updated on iulie 10, 2014

Din această lună, conducerea Agenţiei Metropolitane Braşov a lansat un proiect care oferă locuitorilor Braşovului şi turiştilor posibilitatea de a accesa mai multe informaţii despre Aria Protejată Muntele Tâmpa prin intermediul codurilor QR (quick res­ponse code), ce dau posibilitatea obţinerii de informaţii prin scanarea unui cod matrice bidimensional. 

22
foto: infopensiuni.ro

Astfel, a declarat coordonatorul proiectului, Dorina Mihai, amatorii de drumeţii montane vor avea posibi­litatea de a afla, cu ajutorul telefoanelor mobile inteligente, care sunt căile de acces înspre şi pe Muntele Tâmpa, traseele turistice din aria protejată, informaţii despre biodiversitatea re­zervaţiei şi importanţa acesteia pentru comunitate. 

333

Informaţiile de tip text, în limbile română şi engleză, sunt însoţite de imagini şi de harta arealului protejat. Această modalitate de prezentare a informaţiilor face parte din proiectul „Zilele Ariei Protejate Muntele Tâm­pa”, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin programul Spaţii Verzi – componenta Arii Naturale Protejate, fiind imple­mentat de Agenţia Metropolitană Braşov pentru perioada mai-septem­brie 2014. Valoarea totală a proiectului este de 20.753,50 lei, din care suma alocată de finanţator este de 15.490,70 lei. Acţiunea se desfăşoară în parte­neriat cu Primăria Braşov şi RAT Braşov. (sursa: mytex.ro)

QR code-urile vor fi afişate în zonele frecventate de turişti, respectiv Centrul Istoric, unele linii RAT sau pe Aleea Tiberiu Brediceanu. De ase­menea, în staţiile RAT vor exista afişe de unde braşovenii vor putea afla ce au voie şi ce nu au voie să facă în situl Natura 2000.

44
foto: nikonisti.ro

„Ne propunem să diversificăm instrumentele prin care locuitorii municipiului Braşov şi turiştii care vizitează zona sunt informaţi asupra frumuseţii şi biodiversităţii rezer­vaţiei naturale situate chiar în mijlocul oraşului. Prin intermediul unor proiecte finanţate imple­mentăm soluţii inovatoare cu scopul de a conştientiza comunitatea asu­pra păstrării stării de conservare a mediului şi habitatelor din ariile protejate, de conştientizare a local­nicilor şi turiştilor despre efectele negative asupra stării de conservare a biodiversităţii pe care le pot pro­voca prin acţiuni proprii”, a declarat Dragoş David, directorul Agenţiei Metropolitane Braşov.  

Previous Story

Brasov: Copacii din Piata Sfatului, anii ’80?

Next Story

Brasov: Bizon cu Lexus, parcat pe trei locuri