Brasov: Mai multe limitatoare de viteza pe strazile din oras. Crezi ca sint eficiente ?

Last Updated on iulie 9, 2014

După ce reprezentanţii Poliţiei Rutiere au precizat public că numărul accidentelor rutiere în care au fost implicaţi pietoni au crescut simţitor în primele luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentanţii Serviciului Public de Siguranţa Circulaţiei din Primăria Braşov au luat primele măsuri, pentru creşterea siguranţei în trafic.

Astfel, au fost montate deja o serie de limitatoare de viteză suplimentare la peste zece treceri de pietoni de pe bulevarde importante ale Braşovului.

„Aceste limitatoare de viteză au fost montate la solicitarea Poliţiei Rutiere, la trecerile de pietoni unde au avut loc incidente în trafic”, a explicat Sorin Toarcea (foto), purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

123 toarcea

De exemplu, au fost montate limitatoare la trei treceri de pietoni de pe Bulevardul Saturn (la cea de după sensul giratoriu de la Gemenii, la Complexul Mic, şi în apropierea capătului de linie RAT), două pe Bulevardul Gării (la Sala Sporturilor, pe ambele sensuri, şi în zona sensului giratoriu de la Gară, dar numai pe sensul dinspre Sala Sporturilor), pe strada Carpaţilor şi pe Bulevardul Valea Cetăţii, la câte două „zebre”, unde până acum nu existau astfel de dispozitive. (sursa: BZB)

De asemenea, se analizează posibilitatea montării unor „poliţişti culcaţi” şi pe Calea Bucureşti (în zona Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dar şi a hotelului de pe această arteră), precum şi pe Bulevardul Griviţei (în Zona Onix, pe sensul spre Bartolomeu şi la intersecţia acestei străzi Mircea cel Bătrân).

Şi braşovenii care locuiesc pe străzi mai puţin importante solicită montarea de astfel de limitatoare, mai ales că în unele zone aceste dispozitive au fost demontate pe timpul iernii şi ulterior nu au mai fost puse la loc, astfel că nu prea se mai respectă limita de viteză impusă pe aceste artere laterale.

Previous Story

Brasov: Parcul Central vazut de la Rectorat, 1937 :)

Next Story

Hoy: vida rural en Rumania ! Brasov!