Brasov: 45 de zile de santier pe Bulevardul Grivitei. Atentionare pentru soferi!

Last Updated on iulie 22, 2014

Compania Apa ajunge cu lucrările de modernizare a reţelei de canalizare şi în zona Bulevardului Griviţei. Din acest motiv, traficul rutier ar putea fi îngreunat în următoarea perioadă, avînd în vedere că prima bandă pe direcţia dinspre Plevnei – 13 Decembrie va fi afectată de lucrări.

bv

Reprezentanţii Municipalităţii au precizat însă că circulaţia nu va fi întreruptă integral pe această bandă, ci pe tronsoane de maximum 50 – 100 de metri. Lucrările fac parte din planul de modernizare a reţelelor de canalizare, aprobat de Compania Apa pentru 2014. Pe lista zonelor incluse în acest proces de modernizare se află reţelele de apă şi canalizare din Stupini, Timiş-Triaj, Braşovul Vechi-Blumăna, Centrul Civic, Tractorul sau cartierul Astra. 

Acestea sînt modernizate în cadrul unui proiect în valoare de 35 de milioane de euro, printr-o finanţare atrasă de Compania Apa prin programul Operaţional Sectorial Mediu (POS-M), cu o cofinanţare 2% din partea Primăriei municipiului Braşov. 

Se va lucra pe tronsoane, dar se va circula 

De mîine, şoferii care circulă pe Bulevardul Griviţei vor avea nevoie de maximă prudenţă. Pe Griviţei încep lucrările de înlocuire a reţelei de canalizare, pe întreaga porţiune a bulevardului, pe aproximativ 800 de metri. Lucrările, care vor afecta prima bandă de circulaţie dinspre strada Plevnei spre 13 Decembrie, se vor face însă pe tronsoane, pentru a nu îngreuna circulaţia.

„Le-am solicitat celor de la Compania Apa să îşi concentreze eforturile pe această zonă şi să se intervină pe tronsoane scurte, astfel încît traficul rutier să nu fie blocat. Tronsoanele pe care se va interveni vor avea în jur de 50 de metri“, a declarat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.

Lucrările pe Bulevardul Griviţei vor dura 45 de zile şi presupun înlocuirea conductelor actuale, din oţel, cu unele noi, făcute din fontă ductilă. Diametrul reţelelor va rămîne acelaşi, respectiv 800 de mm. 

Strada Bisericii Române, închisă complet pe unele tronsoane 

Un şantier pentru modernizarea reţelelor va fi de azi şi pe strada Bisericii Române. Compania Apa va schimba conductele de canalizare pe 500 de metri, între transformator şi intersecţia cu strada Avram Iancu. (sursa: Monitorul Expres)

Şi în acest caz, intervenţiile se vor face pe tronsoane, respectiv între transformator şi strada Universităţii (la urcare pe Colină), în primă etapă, apoi de la strada Universităţii la strada Sitei, în a doua etapă, şi de la strada Sitei pînă la strada Avram Iancu, în a treia etapă.

Pe parcursul lucrărilor, circulaţia pe fiecare dintre tronsoanele aflate în şantier va fi interzisă, cu excepţia riveranilor. Reprezentanţii Companiei Apa estimează că lucrările vor fi gata în 30 de zile. În această zonă, diametrul reţelelor noi va fi de 500 de mm.

Previous Story

Noapte buna din Brasov :)

Next Story

Cetatuia Brasovului, inchisa daca nu va fi vanduta in aceasta vara!