Last Updated on iulie 2, 2014
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Braşov au decis, marţi, suspendarea activităţii Bazinului Olimpic Braşov şi vor da o amendă de 100.000 de lei, după ce au constatat mai multe nereguli, între care lipsa barelor de protecţie de la suprafaţa apei, potrivit Mediafax.
Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei Braşov susţin că aceste măsuri nu erau obligatorii, deoarece bazinul are destinaţie sportivă, şi nu de agrement, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit comisarului şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu, în urma controalelor de luni şi marţi făcute la Bazinul Olimpic Braşov au fost găsite mai multe nereguli, la fel ca şi la controlul de anul trecut, prin urmare s-a decis amendarea administratorului bazinului, Primăria Braşov, cu 100.000 de lei, precum şi suspendarea activităţii până la remedierea situaţiei.
“Astăzi (marţi – n.r.) la Bazinul Olimpic de lângă Gara Braşov am întreprins un control, pentru că, în urmă cu un an, mai exact în 27 iunie 2013, am dispus luarea unor măsuri pentru remedierea unor probleme constatate atunci. Nu s-a făcut nimic. Am constatat că nu se primeneşte apa, adică, potrivit legii, trebuie evacuată zilnic 1/10 din apă şi înlocuită cu apă curată, apoi mijloacele de susţinere perimetrală în jurul bazinului nu există şi, de asemenea, la unul dintre bazine nu exista trusă de ajutor medical, iar la celălalt bazin trusa era expirată de câteva luni“ , a declarat şeful CRPC corespondentului MEDIAFAX.
Ca urmare a problemelor constatate, CRPC Braşov a decis sancţionarea administratorului Bazinului Olimpic, care este Primăria Braşov, cu suma de 100.000 lei, precum şi suspendarea activităţii până la remedierea situaţiei.
Administrator: „Discutăm despre cel mai bun bazin olimpic din ţară, cu o apă impecabilă”
Administraţia bazinului se apără spunând că acuzele OPC-ului sunt nefondate şi unitatea este cât se poate de sigură. (sursa: BZB)
„Discutăm despre cel mai bun bazin olimpic din ţară, cu o apă impecabilă. Documentul după care lucrează domnul Susanu este abrogat. Ştiinţa evoluează, iar apa e recirculată zilnic, condiţii în care nu trebuie schimbată în fiecare săptămână. Se face dezinsecţie şi dezinfecţie, avem rapoarte în acest sens. Cât despre elementele de protecţie, legea spune că suntem obligaţi să avem trepte de odihnă şi elemente de prindere, lucruri care există. Mai mult, avem salvamari, aici nu a murit şi nici nu va muri nimeni vreodată. Nu există în ţară sau în Europa bazine olimpice care să aibă acea bară de sprijin la care se face referire”, a explicat Leonard Cernica, director al Direcţiei pentru Tineret şi Sport a Municipiului Braşov.
„Noi suntem beneficiari şi administratori ai bazinului. Nu avem nicio legătură cu proiectarea şi construcţia, de altfel realizate după normele Uniunii Europene. Lucrarea este încă în garanţie şi nu putem face modificări după bunul nostru plac. Cred că marea descoperire este faptul că rivanolul din trusa medicală este expirat, fapt pe care ni-l asumăm şi pentru care vom plăti. Restul sunt acuzaţii nefondate. Probabil vom primi o amendă, pe care o vom contesta, iar apoi justiţia îşi va spune cuvântul”, a mai precizat Leonard Cernica.
Bazin sportiv, nu piscină
Acesta a fost completat şi de către reprezentanţii Primăriei Braşov, care, prin vocea purtătorului de cuvânt Sorin Toarcea, au precizat că „Bazinul Olimpic este un bazin destinat activităţilor sportive, nu o piscină de agrement. Cei de la Protecţia Consumatorului l-au evaluat din punct de vedere al unei piscine, nu al unui bazin sportiv, care a fost construit de către Compania Naţională de Investiţii, care a promovat un proiect modern. Vom vedea care sunt argumentele inspectorilor OPC şi vom contesta decizia acestora”.
La Bazinul Olimpic din Braşov se poate intra pentru înot doar împreună cu antrenori sau instructori de înot.