Legendele Tarii Barsei: Imparateasa neagra. „Se spune ca in muntii Piatra Craiului, in vremurile stravechi, locuiau zane”

Last Updated on mai 7, 2017 Se spune că în munţii Piatra Craiului, în vremurile străvechi, locuiau zâne, iar pe coastele stâncoase şi întunecate ale Măgurii-Codlei îşi avea scaunul domnesc Împărăteasa Neagră.

Împărăteasa avea un băiat voinic, care cutreiera adeseori codri după vânat şi rătăcea şi prin ţara zânelor din Piatra Craiului. Odată băiatul zări într-o poiană o zână mândrenie de frumoasă, ca ruptă din soare şi o îndrăgi foc. De atunci fiarele codrului erau lăsate în pace, căci băiatul îşi petrecea tot timpul cu zâna prin văile şi luncile romantice ale munţilor. Şi mumă-sa, împărăteasa era veselă, căci spera a se face rudă cu zânele.Legendele Tarii Barsei: Imparateasa neagra. „Se spune ca in muntii Piatra Craiului, in vremurile stravechi, locuiau zane” 1

Veni vremea de băiatul peţi pe frumoasa zână. Dar vai, zâna îl refuză, spunând că nu vrea să fie nevasta unui om muritor!

Din acel ceas băiatul începu să se topească pe picioare, de dor şi de bănat şi nu peste mult timp i se sfârşiră zilele. Atunci împărăteasa Neagră, care era vrăjitoare, luă la goană pe gingaşa zână şi ajungând-o pe ţara Oltului, o schimbă într-o stană de piatră.
Şi stana s-a văzut mult timp pe teritoriul comunei Vaida-Recea, în formă de femeie pietrificată. (sursa: bzb.ro)

Legendă publicată în albumul „”, de Agenţia Metropolitană Braşov, autori: Nicolae Pepene, Bogdan Florin Popovici

Previous Story

Vezi 10 FLORI din Muntii Carpati care iti vor face ziua mai buna :)

Next Story

Sarbatoarea Rozelor, in weekend la Rasnov. Vezi programul aici