La Brasov nu s-a discutat de eutanasiere: 260 de maidanezi au fost adoptati in acest an

Last Updated on iunie 30, 2014

Câinii maidanezi nu mai pot fi eutanasiaţi, după ce Curtea de Apel a decis suspendarea normelor de aplicare a legii privind câinii fără stăpân. La Braşov, chiar dacă legea a permis-o, nu a fost eutanasiat nici un câine, Primăria Braşov încheind un parteneriat cu Asociaţia „Milioane de Prieteni” care viza adopţia maidanezilor de către Asociaţie după ce expira termenul de 14 zile lucrătoare, până la care patrupedele putea fi găzduite în Adăpostul Primăriei, din Stupini.

maidanezi

Viceprimarul Adrian Atomei a precizat că, în total, de la începutul acestui an, au fost adoptaţi 260 de căţei, iar în momentul de faţă, în adăpost mai sunt puţin peste 200 de patrupede.

„La Braşov, nu s-au făcut eutanasieri, aşa cum o prevedea legea, ţinând cont că după expirarea termenului prevăzut de lege, câinii erau preluaţi de Asociaţia Milioane de Prieteni. S-au eutanasiat doar acei câini care aveau probleme medicale grave şi pentru care nu mai era altă soluţie”, a explicat Atomei. (sursa: BZB)

În azilul de la Stupini mai sunt libere pentru maidanezi acum doar în jur de 80 de locuri, însă, acum, principala problemă cu care se confruntă Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân (SGCS) este faptul că există doar un singur echipaj care capturează câinii de pe străzi. „Serviciul are acum nouă angajaţi, iar în organigramă sunt prevăzute 12 posturi, urmează să mai scoatem la concurs încă trei posturi de îngrijitor”, a precizat viceprimarul Braşovului.

Previous Story

Brasov: Felicitari! Mesotista Miruna Stancu, singurul 10 la Evaluare

Next Story

Admira si tu Capra Neagra din muntii Piatra Craiului, Brasov :)