La 100 de ani, cetatean de onoare al Brasovului

Last Updated on iunie 2, 2014

Colonelul în retragere Iancu Ion Turcu este noul cetăţean de onoare al municipiului Braşov.

onoare

Consiliul Local a aprobat în unanimitate, la sfîrşitul săptămînii trecute, acordarea acestui titlu.

Colonelul Turcu s-a născut la 24 februarie 1914, iar în 1941 s-a oferit voluntar pentru Armata română. A făcut apoi şcoala militară, iar cînd Armata română a întors armele împotriva Germaniei fasciste, a participat la luptele care s-au dat pentru eliberarea Ardealului de Nord. 

Colonelul (r) Turcu este membru al Asociaţiei Veteranilor de Război din Ministerul Afacerilor Interne, filiala Braşov. În 1999 a fost ales membru în Comitetul de conducere al filialei, iar în anul 2001 i s-a încredinţat funcţia de contabil. A fost apoi vicepreşedinte, iar din anul 2011 a fost ales de către Adunarea Generala a Asociaţiei Veteranilor de Război din M.A.I, filiala Brasov, preşedinte al filialei, funcţie pe care se află şi în prezent. În toti aceşti ani, colonelul (r) Turcu a dat dovadă de cinste, corectitudine, punctualitate şi respect faţă de veterani. (sursa: Monitorul Expres)

În anul 2012, Preşedintele României, Traian Băsescu, prin Decretul nr. 369/02.05.2015 i-a conferit Ordinul Bărbăţie şi Credinţă în grad de Cavaler, în semn de apreciere a activităţii desfăşurate în întreaga carieră militară, pentru curajul şi devotamentul de care a dat dovadă pe cîmpul de luptă în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

Previous Story

Brasov: Grupul Kenvelo aduce cafenelele Brioche Dorée in oras

Next Story

Brasov: Anul acesta la FFIR – concert Trupa Byron si violonistul Alexander Balanescu