Este Oficial! Brasovul candideaza pentru organizarea Olimpiadei de Iarnă pentru Tineret din 2020

Last Updated on iunie 18, 2014

Primăria Braşov a transmis ieri la Lausanne, printr-o firmă privată de mesagerie, „dosarul“ de candidatură pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de Tineret, ediţia de iarnă 2020.

Patinaj Artistic in Poiana Brasov
Patinaj Artistic in Poiana Brasov

Coletul, cu dimensiuni de 70x40x40 cm şi o masă totală de 25 de kilograme, conţine 6.000 de file şi 25 de documente scanate, traduse în limbile engleză şi franceză, şi o broşură-rezumat.

Sarituri la Rasnov
Sarituri la Rasnov

La acestea se adaugă garanţiile din partea instituţiilor centrale şi locale, dosarul de descriere a satului olimpic, dosarul de descriere a bazelor sportive, un dosar cu hărţi amănunţite a locaţiilor de concurs şi a zonelor de desfăşurare a jocurilor olimpice din 2020 şi dosarul locaţiilor alese pentru evenimentele culturale şi educaţionale conexe, organizate pe parcursul Olimpiadei de tineret din 2020.

Biatlon la Cheile Gradistei
Biatlon la Cheile Gradistei

„Consider că am reuşit să punem la punct acest dosar utilizînd doar competenţele personalului din primăria Braşov, fără a apela la o firmă de consultanţă. Am reuşit astfel să economisim o sumă importantă de bani, care ar fi ajuns, în estimările noastră, la aproximativ 100.000 de euro“, a declarat ieri primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.

Hochei la Patinoarul Olimpic Brasov
Hochei la Patinoarul Olimpic Brasov

Din punct de vedere al infrastructurii, spune primarul, Braşovul ar mai avea nevoie pînă în 2020, de un patinoar în plus, cu o capacitate de cel puţin 1.000 de locuri.

Schi Fond la Predeal
Schi Fond la Predeal

(sursa: Monitorul Expres)

„Îl putem face, pentru că există deja o locaţie identificată, un proiect şi toată documentaţia necesară. Iar bazele deja existente trebuie întreţinute în cele mai bune condiţii“, a spus Scripcaru.

551417_511414208910345_114021015_n
Schi Alpin Poiana Brasov

Este nevoie, de asemenea, de atragerea unui număr cît mai mare de competiţii de top, în următorii ani, şi nu în ultimul rînd, de mult lobby. Pînă acum am primit un feed-back bun din străinătate, din partea reprezentanţilor unor federaţii care au încercat deja bazele noastre sportive din Braşov şi din jur.

Snowboard in Predeal
Snowboard in Predeal

De acum încolo avem nevoie însă şi de foarte mult lobby pentru a obţine găzduirea acestei competiţii, dar şi de atragerea unor competiţii importante, între timp“, a spus Scripcaru.

Patinaj Viteza in Poiana Brasov
Patinaj Viteza in Poiana Brasov

Potrivit dosarului înaintat pentru organizarea Jocurilor Olimmpice de Tineret, ediţia de iarnă 2020, municipiul Braşov ar urma să găzduiască evenientul pe domeniul schiabil din Poiană, pe pîrtiile din Predeal, pe baza e sărituri de la Rîşnov şi pe baza privată de schi-fond şi biatlon de la Cheile Grădiştei.

Previous Story

Brasov: Sala mare a Teatrului Dramatic a fost renovata total. Vezi aici cum arata

Next Story

Brasov: Roman SA a produs un camion in luna mai