Ei sunt informaticienii de aur ai Brasovului

Last Updated on iunie 3, 2014

Cei patru „şagunişti” s-au războit în probleme de informatică cu 17 echipe, atât din SUA, cât şi din Canada, Croaţia sau Slovenia, participând la una dintre cele mai grele categorii ale prestigiosului concurs American Computer Science League (ACSL)

sagunisit

Cei patru informaticieni „şagunişti”, alături de profesorul lor coordonator Doru Modrişan, s-au întors, pentru a treia oară, cu „aurul” de la cel mai prestigios concurs din domeniul IT organizat în Statele Unite ale Americii, American Computer Science League (ACSL). Aceştia au fost întâmpinaţi cu braţele deschise atât de colegii lor, cât şi de către profesori, cu toţii fiind foarte bucuroşi de faptul că, din 2002 încoace, au reuşit să facă cunoscut Braşovul la nivel internaţional, dar mai ales să dovedească faptul că în ţara noastră sunt cu adevărat minţi sclipitoare care pot fi oricând mai presus decât tinerii din ţările „cu tradiţie” în domeniul informaticii.

Americanii le ştiu de frică
Echipa Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”, formată Dan Fodor, Gabriel Ineluş, Alexandru Ghiţă şi Mihai Parpalea şi coordonată de profesorul Doru Modrişan, a arătat, din nou, că poată să îi învingă pe elevii americani chiar la ei acasă şi au obţinut locul I. Tinerii ne-au mărturisit că până să ajungă aici a fost mult de muncă, însă totul a meritat. „Am început pregătirea pentru această competiţie încă de la începutul acestui an şcolar, atât la orele de curs, cât şi, săptămânal, la cercul de informatică, dar şi acasă. A fost o experienţă frumoasă şi am reuşit să urcăm pe prima treaptă a podiumului, ţinând cont că am avut parte de o concurenţă acerbă”, ne-a mărturisit Dan Fodor, care este elev în clasa a XII-a şi a participat pentru a patra oară consecutiv la ACSL. Acesta vrea să urmeze mai departe o carieră în domeniul IT şi să urmeze o studiile unei facultăţi de profil din Marea Britanie.

Au ştiut să lucreze în echipă
Cei patru liceeni braşoveni s-au războit în probleme de informatică cu 17 echipe, care au venit atât din SUA, cât şi din Canada, Croaţia sau Slovenia, categoria la care „şaguniştii” au participat, Senior 3, fiind de altfel cea mai grea din această competiţie. Liceenii braşoveni au obţinut un scor de 73 de puncte din 76 posibile la categoria lor, iar cel mai mult în vederea obţinerii acestui rezultat a contat lucrul în echipă. „A fost o coordonare foarte bună şi pot spune că am fost şi foarte bine pregătiţi, fiindcă am lucrat din timp. Am observat că elevii din SUA au o altfel de coordonare în echipă, felul de organizarea este altul”, ne-a spus Alexandru Ghiţă, elev în clasa a XI-a, şi care a participat la această prestigioasă competiţie pentru a treia oară consecutiv.
Aceştia au avut de trecut două probe, respectiv una în echipă ce a presupus rezolvarea a patru probleme în trei ore şi jumătate, având la dispoziţie un singur calculator, dar şi o probă teoretică individuală, respectiv 13 întrebări din partea teoretică a Informaticii, care au trebuit rezolvate în maximum o oră, şi unde de altfel elevii braşoveni au obţinut cel mai mare punctaj dintre toate cele 17 echipe. ( sursa: bzb.ro)


Pentru a deveni aşi în informatică, liceenii s-au preocupat de pregătirea pentru concurs şi acasă. „Pot spune că încă din clasa a V-a am început să mă pregătesc în acest domeniu şi am lucrat foarte mult şi acasă, nu doar la şcoală. Mi-a plăcut foarte mult partea de programare”, a explicat Gabriel Ineluş, care este elev în clasa a XI-a şi abia aşteaptă să participe şi la ediţia de anul viitor a ACSL. „Încă din clasa a IX-a mi-am dorit să particip la această competiţie şi acest rezultat este o muncă cumulată de pe parcursul celor patru ani de liceu, o muncă a tuturor din această echipă”, ne-a destăinuit şi Mihai Parpalea, care este elev în clasa a XII-a.

Previous Story

Elevii brasoveni de la Mesota se dueleaza cu banatenii in finala concursului „Humanitas in licee”

Next Story

S-au reunit hocheistii de la Corona Brasov