Delegatia Brasovului a plecat la Nurnberg pentru infratirea celor doua orase

Last Updated on iunie 19, 2014

Municipiul Braşov se va înfrăţi cu oraşul german Nurnberg. O delegaţie compusă din primarul George Scripcaru, rectorul Universităţii „Transilvania“, Ioan Vasile Abrudan, şi o serie de consilieri locali şi un grup de consilieri judeţeni din care fac parte Claudiu Coman, Mariana Cîju, Claudiu Cornea şi Ştefan Aranyosi, a plecat ieri la Nurnberg, pentru a se întîlni cu oficialităţile oraşului german şi a pune bazele unei înfrăţiri între cele două municipii.

nuren

„Vom avea o întîlnire cu domnul primar Ulrich Maly şi alte oficialităţi de acolo şi vom semna un parteneriat de colaborare ce va fi urmat sperăm, de o înfrăţire între Braşov şi Nurnberg. Acest parteneriat va urmări identificarea de programe în domeniul educaţiei, culturii şi în domeniul economic, pe care să le dezvoltăm împreună. Cei 70.000 de români care trăiesc în zona metropolitană a Nurnbergului sînt un argument în plus pentru acest parteneriat, iar înfrăţirea dintre cele două oraşe este o urmare firească a acestui parteneriat“, a declarat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru. 

Această vizită va fi întoarsă de primarul oraşului Nurnberg peste trei luni, cînd este invitat la Braşov de Municipalitate. Cu această ocazie, autorităţile speră să semneze şi protocolul de înfrăţire dintre cele două oraşe.

Previous Story

Brasov: Mallul Coresi – singurul care va fi inaugurat anul viitor

Next Story

Amintiri: Camioane din Brasov