Corona Brasov a transferat un hocheist cu 156 de meciuri in SUA!

Last Updated on iunie 30, 2014

Oficialii echipei Corona Braşov au reuşit să perfecteze un nou transfer. Astfel, cu formaţia de la poalele Tâmpei a semnat Arpad Mihaly, 33 de ani, un hocheist care a jucat din 1999 până în 2007 în Statele Unite ale Americii.

hoc-1

Deşi nu a evoluat în NHL, Mihaly a jucat în American Hockey League (AHL), la Philadelphia Phantoms, Binghamton Senators, Wilkes-Barre Scranton Penguins sau Milwaukee Admirals, în total având 156 de meciuri în AHL. A mai evoluat în ECHL, la Wheeling Nailers, Reading Royals sau Las Vegas Wranglers. În sezonul 2007-2008, Mihaly s-a transferat la Bolzano, alături de care a câştigat titlul în Italia. A urmat un sezon la Miercurea Ciuc, după care, din 2009 până în 2014, a jucat la Sapa Fehervar AV19, în EBEL.

hoc-2

Deşi evoluează pentru Naţionala Ungariei, Arpad Mihaly are cetăţenie română şi nu va ocupa un loc de stranier.

„După cei doi hocheişti extrem de valoroşi din Slovacia, am mai reuşit un transfer de senzaţie. Arpad Mihaly, care are peste 150 de meciuri în AHL, a semnat pe un an cu echipa noastră, dar mi-a spus că vrea să stea la Braşov o perioadă mai lungă. Este un hocheist extrem de important pentru noi, un caracter deosebit şi un idol pentru tinerii noştri jucători. Deşi a avut multe oferte din Europa, a ales Braşovul. A fost aici anul trecut, la Cupa Braşov, şi a rămas impresionat de patinoar şi de fani. Cu siguranţă, va arăta un hochei de mare calitate”, a declarat preşedintele secţiei de hochei pe gheaţă de la Corona, Zoltan Olti Paşca.

hoc-3

Totodată, oficialul braşovean a menţionat că sunt tratative cu mai mulţi antrenori, doi slovaci, doi cehi, un suedez şi un finlandez.

În ceea ce îl priveşte pe Greg Lindqvist, Zoltan Olti Paşca a punctat: „Greg nu mai intră în planurile noastre. Vom rezilia pe cale amiabilă contractul cu el în zilele următoare”. (sursa: Transilvania Expres)

De asemenea, sunt şanse mari ca fundaşul Kevin Wehrs să revină sub Tâmpa: „Dacă el va accepta condiţiile noastre, îl aşteptăm la Braşov. Mai avem şi alte variante pentru acest ultim loc de stranier, dar sper că Wehrs va reveni la echipa noastră”, a punctat Paşca.

Previous Story

Brasov: In piete se vor vinde, din 1 iulie, pepeni de Dabuleni

Next Story

Faci si tu un Selfie la Paradisul Acvatic Brasov? :)