Brasovul va contribui la promovarea Romaniei in China

Last Updated on iunie 16, 2014

Braşovul va contribui la promovarea imaginii României în China, printr-o serie de expoziţii de fotografie şi de artă tradiţională. Consiliul Judeţean Braşov, care participă cu un grup în delegaţia României în China, a avut mai multe întrevederi cu Excelenţa Sa, Doru Costea, ambasadorul român la Beijing.

brasov-123

Grupul CJ Braşov a convenit cu ambasadorul Româniai asupra participării administraţiei judeţene braşovene la campania de promovare a imaginii României, cu atît mai mult cu cît, în septembrie, la Beijing urmează se fie deschis un centru al Institutului Cultural Român.

„Am stabilit cu Excelenţa Sa, domnul ambasador Doru Costea, un program de evenimente la care să contribuie şi Consiliul Judeţean Braşov, avînd în vedere că noi avem în subordine instituţiile de cultură. Vrem să promovăm atît componenta de turism, dar în special tradiţiile. Domnul ambasador ne-a propus să organizăm expoziţii cu caracter permanent de fotografie şi artă tradiţională, dar vrem să aducem şi evenimente la care să poată participa chinezii, care sînt mari amatori de spectacole folclorice, de exemplu“, a declarat Claudiu Coman, preşedintele Comisiei de Cultură a Consiliului Judeţean Braşov. (sursa: monitorulexpres.ro)


De asemenea, Universitatea „Transilvania“ îşi va consolida relaţiile cu China, primind în continuare studenţi chinezi. „Întrucît sînt şi profesor la Universitatea «Transilvania», am stabilit un program de promovare a instituţiei de învăţămînt prin intermediul ambasadei, să atragem studenţi din China care, la rîndul lor, cînd se vor întoarce acasă, devin amabasadori informali ai României. Iar acest proiect se adaugă firesc activităţii Universităţii   «Transilvania», unde funcţionează Institutul Confucius din Braşov, care este rezultatul cooperării cu Universitatea Jianzhu din Shenyang, China“, a mai spus Claudiu Coman.

Previous Story

BRASOV. Scrisoare a lui Eminescu, gasita in Schei. „Aratati-mi un oras mai patriotic ca Brasovul”!

Next Story

Brasov: Cetatea Feldioara, reabilitata pana in 2016