Brasovul se bate pentru o zona verde cu internet gratuit

Last Updated on iunie 21, 2014

Primăria municipiului Braşov aşteaptă rezultatele oficiale ale concursului „Oraşul reciclării“, pentru a vedea dacă se află printre cîştigătorii din acest an ai competiţiei pentru oraşul cel mai responsabil din punct de vedere al colectării selective a deşeurilor. Braşovul deţine deja un premiu de excelenţă la categoria „Linia întîi“, cîştigat la ediţia de anul trecut a concursului.

reciclare

„Dacă la prima ediţie a competiţiei, municipiul Braşov a cîştigat premiul de excelenţă, fiind printre primele municipalităţi înscrise în bătălie, anul acesta ne-a surprins plăcut prin continuarea luptei pentru «Oraşul reciclării».

Primăria Braşov s-a remarcat prin acţiunile de promovare intense în rîndul populaţiei, dar şi prin mobilizarea operatorilor de salubritate. Toate acestea nu fac decît să aducă titlul de Oraşul Reciclării mai aproape de braşoveni. Bătălia se află la final şi nu ne rămîne decît să ne dorim ca cel mai bun să cîştige“, a spus Miruna Tănase, reprezentant al Eco-Rom Ambalaje. (sursa: monitorulexpres.ro)

Campania de colectare selectivă „Oraşul reciclării“ este organizată de Eco-Rom Ambalaje, cea mai importantă dintre organizaţiile ce preiau de la agenţii economici obligaţia de reciclare şi valorificare a deşeurilor, şi se desfăşoară în primele şase luni ale anului. 

În competiţie cu 31 de oraşe din România 

Braşovul s-a înscris în 2014 pentru a doua oară în competiţia pentru „Oraşul reciclării“, iar în cazul în care va cîştiga marele premiu va beneficia de amenajarea unei zone verzi de relaxare 100% ecologice, cu acces liber la internet. Valoarea acestei investiţii este de 12.000 de euro. Competiţia se desfăşoară în perioada 1 ianuarie – 30 iunie, între 31 de oraşe din toată ţara, respectiv Arad, Bacău, Bucureşti – Sectoarele 3 şi 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Satu Mare, Sfîntu Gheorghe, Slobozia, Tîrgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bîrlad, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploieşti, Slatina, Suceava, Tîrgu Secuiesc şi Vaslui. Primăriile înscrise se vor lupta pe mai multe fronturi: cel al calităţii serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, al celor mai bune „muniţii“ de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile şi, în final, al celor mai mari cantităţi de deşeuri de ambalaje colectate. 

553 de containere pentru colectarea selectivă 

Deocamdată, în acest an, în perioada 1 ianuarie – 31 mai, în municipiul Braşov s-au colectat selectiv 61.255 de kilograme de deşeuri, dintre care 15.464 kilograme de plastic, 144 kilograme de metal, 37.951 kilograme de hîrtie şi carton, 7.696 kilograme de sticlă. Anul trecut, conform datelor prezentate de reprezentanţii Primăriei, cele două firme de salubrizare din oraş au colectat selectiv, pe parcursul celor 12 luni, 508,9 tone de plastic şi 549,4 tone de hîrtie. De asemenea, la „Fineco“, firma care deţine rampa ecologică de gunoi, au ajuns 810 tone de plastic şi 485 tone de hîrtie, din aceste cantităţi 60-65% provenind din municipiul Braşov. În prezent, 553 de containere destinate colectării separate a deşeurilor de ambalaje sînt puse la dispoziţia populaţiei municipiului Braşov printr-un parteneriat încheiat între „Eco-Rom Ambalaje“, Primăria Braşov şi cele două societăţi de salubritate care activează pe raza municipiului.

Previous Story

Brasovenii pot ajunge in sase ore la mare cu trenul privat

Next Story

(Video) Brasov – Un oras superb :)