Brasoveanul Eduard Grosu, la prima victorie importanta a carierei

Last Updated on iunie 5, 2014

România ar putea avea în scurt timp un ciclist în mari competiţii precum „Tour de France”, „Giro” sau „Vuelta”. Braşoveanul Eduard Grosu a făcut recent pasul spre elita ciclismului, semnând un contract cu echipa profesionistă Vini Fantini Nippo De Rosa.

 eduard-grou

Gruparea face parte din al doilea eşalon al ciclismului mondial, dar în sezonul viitor ar putea fi invitată în Turul Italiei.

Recent, Grosu a obţinut cea mai importantă victorie a carierei, rutierul braşovean reuşind să câştige Turul Estoniei.

„Practic, toată pregătirea mea de până acum din acest an a fost pentru Turul Estoniei. Cum această competiţie a fost una ideală pentru profilul meu, am fost desemnat liderul echipei şi am fost ajutat de coechipieri. Prima etapă am reuşit să o câştig, dar, din păcate, a doua am încheiat-o pe poziţia a doua. Cel mai important este că la general am fost primul, la fel cum s-a întâmplat în clasamentul pe puncte şi în cel al tinerilor. Este cea mai importantă victorie de până acum. Am adunat suficiente puncte pentru calificarea la Campionatul Mondial şi cred că mi-am asigurat un loc şi la Jocurile Olimpice. La Campionatul Mondial, eu voi participa la Under 23, dar pe punctele mele România poate trimite doi ciclişti la seniori”, a declarat Eduard Grosu.

Pentru rutierul braşovean va urma o cursă în Ungaria, cu echipa naţională a României, după care vine un nou tur important: „Întrucât Vini Fantini Nippo De Rosa a renunţat la participarea în Turul Indoneziei, voi merge cu Naţionala României la o cursă în Ungaria. Apoi, va urma Turul Sloveniei, unde vor veni echipe cunoscute, precum Lampre, AG2R, Europcar, Cannondale. Fiind la el acasă, slovenul Grega Bole va fi liderul formaţiei noastre, dar obiectivul meu va fi câştigarea unei etape. Vor fi două zile în care, în mod normal, se va ajunge la sprint şi îmi doresc să câştig o astfel de etapă”, a menţionat interlocutorul. (sursa: mytex.ro)

Obiectiv, participarea în marile tururi

Eduard Grosu speră că, prin rezultatele pe care le-a avut, a reuşit să atragă atenţia echipelor importante din lumea ciclismului: „Cred că am fost observat. Dacă ar veni o ofertă de la o echipă importantă, aş merge; dacă nu, voi rămâne la Vini Fantini Nippo De Rosa. Sunt sigur că în anii următori voi ajunge să concurez în marile tururi. Am demonstrat că sunt unul dintre cei mai buni sprinteri ai generaţiei care vine din spate”.

Pentru Campionatul Mondial din acest an, care va avea loc la Ponferrada, în Spania, Grosu are planuri mari: „Sunt în ultimul an în care pot concura la U 23. Îmi doresc o clasare în top 5 sau chiar o medalie. Sunt acolo, trebuie doar să îmi menţin forma. Am arătat că pot învinge cicliştii din categoria mea de vârstă”.

Previous Story

Raliul Brasovului schimba orarul autobuzelor

Next Story

RCS & RDS introduce un nou post de filme in grila de programe