Brasov: Ziua International a Skate-ului, sambata 21 iunie 2014

Last Updated on iunie 20, 2014 Sîmbătă, în întreaga lume, pasionaţii de skateboarding sărbătoresc „Ziua Internaţională a Skateului“. Această zi va fi marcată, în premieră, şi la Braşov. În parcul din Centrul Civic şi pe aleea pietonală din cartierul Valea Cetăţii se vor desfăşura diferite concursuri la care sînt invitaţi iubitorii acestui sport.

skate-123

Skateboarding-ul este un fenomen care a invadat şi România în ultimii zece ani, are şi o istorie foarte bogată, plină de inovaţii şi de povestiri foarte interesante. Cîteva dintre aceste poveşti le vor putea afla cei care se vor alătura sîmbătă skaterilor braşoveni la sărbătoarea lor. Organizatorii evenimentelor de sîmbătă au pregătit pentru participanţi o grămadă de surprize şi concursuri ce nu trebuie ratate.

Cum a început totul?

Pe la începutul anilor 1900 s-au creat plăci de care erau prinse axe cu roţi, iar aceste inovaţii erau foarte asemănătoare trotinetelor, axele cu roţi fiind asemenea cu cele ale patinelor cu rotile, existînd variante cu două sau cu patru axe. Pentru un control mai bun al plăcii, aceste inovaţii au fost prevăzute cu un mîner, iar apoi i-a fost ataşată şi o ladă prinsă de placă prin cuie. Aşa s-a practicat mersul cu „skateboardul“ pînă prin anii 1950 cînd s-a început fabricarea axelor speciale pentru noua jucărie a copiilor. (sursa: monitorulexpres.ro)

Sîmbătă, începînd cu ora 10.30 se va da startul „Zilei internaţionale a skate-ului“. Pe aleea pietonală din Valea Cetăţii, începînd cu ora 15.00, vor fi organizate concursuri spectaculoase la trepte, la 5, 7 şi 11 trepte şi rail la 7 trepte.

Previous Story

(Video) Brasov International Magic Fest I, 04-06 iulie 2014

Next Story

Castelul Bran a ajuns din nou in atentia jurnalistilor straini