Brasov: Studentii Universitatii „Transilvania” si medicii de la SMURD au ajuns in localitatile Pestera si Măgura

Last Updated on iunie 3, 2014

Studenţii Universităţii „Transilvania” şi medicii de la SMURD Braşov au ajuns în localităţile Peştera şi Măgura, unde le-au acordat consultaţii gratuite localnicilor. Proiectul „Împreună pentru sănătatea rurală” s-a desfăşurat în 31 mai şi 1 iunie în cele două comunităţi braşovene care nu au un medic.

bv

Mulţi dintre cetăţenii din cele două comunităţi nu au mai stat de vorbă cu un medic de mulţi ani sau chiar deloc, astfel că nu a fost o surpriză pentru nimeni că unii dintre săteni sufereau de boli grave, pe care le-au descoperit abia acum. ( sursa: bzb.ro)

 „Alături de studenţii Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii «Transilvania» Braşov care au iniţiat acest proiect, au participat şi medici rezidenţi şi voluntari SMURD. Localnicii din Peştera şi Măgura au putut beneficia de consultaţii gratuite şi recomandări din partea personalului medical. În zonă nu există un centru medical, astfel încât au fost persoane care nu au mai trecut de ani buni pe la un cabinet medical, iar unele persoane evaluate medical au constatat că suferă de anumite boli destul de grave care trebuie urgent tratate”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Previous Story

Cu arbaleta la vanatoare prin padurile brasovene.

Next Story

Brasov: Cinema in aer liber in Piata Sfatului.Vezi Programul aici