Brasov: Piata de Miercuri va fi reamenajata de Primarie pana la iarna

Last Updated on iunie 6, 2014

Piaţa de Miercuri va fi modernizată până la începutul sezonului rece. Primarul George Scripcaru a prezentat ieri, în plenul Consiliului Local, propunerea urbanistică pentru piaţă, care va fi construită din taxele pe care Primăria le percepe comercianţilor de acolo.

„Modernizarea acestei pieţe este o consecinţă firească a modernizării întregii zone a Regiunilor. Aici îşi desfăşoară activitatea braşoveni care au lucrat la uzinele Roman, Metrom, Tractorul sau alte locuri de unde au fost diponibilizaţi, şi care îşi trăiesc viaţa din acest câştig. Am găsit un concept care să le ofere condiţii moderne pentru această activitate şi care să le asigure loc tuturor celor care îşi desfăşoară şi acum activitatea acolo. Nimeni nu va fi dat afară din piaţă. Investiţia va fi suportată de municipalitate din banii pe care îi încasăm de la agenţii economici de acolo. Cred că varianta propusă poate fi construită în maximum trei luni, astfel încât să fie gata înainte ca vremea să se răcească”, a declarat primarul George Scripcaru.

Noua clădire va fi o hală pe structură metalică, fără fundaţie, acoperită cu policarbonat, care va asigura astfel şi iluminare naturală. Vor fi păstrate căile de acces existente, iar la exterior vor fi amenajate şi zone verzi, care să dea un aspect plăcut clădirii. Construcţia va permite o ventilaţie naturală. 

La interior, vor fi construite alveole divizate, sub forma unor mici magazine, pe dimensiunile actualelor tarabe sau spaţii de vînzare, dar care vor asigura un mediu acoperit, uscat, astfel încât mărfurile să poată fi comercializate în cele mai bune condiţii. Vor exista spaţii de depozitare, iar în exteriorul fiecărei alveole, locuri pentru expunerea mărfii sau pentru reclamă.

Previous Story

Brasov: Elevii Colegiului National Andrei Saguna se pregatesc pentru un nou concurs in SUA

Next Story

Brasov: Nunta in mijlocul naturii, la sanctuarul de ursi