Brasov: Mallul Coresi este inchiriat in proportie de 75%

Last Updated on iunie 5, 2014

Pentru restul spaţiilor, dezvoltatorul este în discuţii avansate cu posibili clienţi

Centrul comercial Coresi, dezvoltat de francezii de la Immochan, divizia imobiliară a grupului Auchan, a ajuns la un grad de ocupare de 75% cu nouă luni înainte de deschidere, programată pentru luna martie a anului viitor, iar pentru restul spaţiilor există negocieri în curs.
coresi
Tatian Diaconu, managing director Immochan România, a anunţat, ieri, că data avansată pentru deschiderea Coresi Shopping Resort rămâne martie 2015 „în condiţiile în care lucrările avansează în acest ritm”.
Immochan a anunţat la începutul acestui an că tot pentru primăvara anului viitor îşi propune să înceapă construcţia zonei rezidenţiale, în parteneriat cu dezvoltatorul proiectului de locuinţe Avandargen 2 din Braşov, Daniela Kaspar, implicată în construcţia mai multor ansambluri de locuinţe în Cluj şi Braşov. Un scenariu luat în calcul este vânzarea unei părţi din terenul din Braşov pentru dezvoltarea locuinţelor. „Pentru moment discuţiile avansează, însă deocamdată ne-am focusat pe partea de retail pe care vrem să o deschidem în martie. Pentru partea rezidenţială, Immochan trebuie să finalizeze lucrările de infrastructură, respectiv drumuri, alimentarea cu untilităţi etc”, a spus Diaconu.
Pentru partea rezidenţială au fost alocate 36 de hectare din teren, din cele 100 de hectare pe care Immochan le deţine pe fosta platformă Tractorul din Braşov. Iniţial, pe terenul de 36 de hectare era planificată construcţia a 3.000 de apartamente, însă planurile au fost refăcute, iar numărul unităţilor locative a fost redus la circa 2.000, în blocuri cu 4 sau 5 etaje. Locuinţele vor avea preţuri care să se încadreze în programul „Prima Casă”.
Immochan a cumpărat în 2012 cu aproximativ 25 de milioane de euro terenul de 100 de hectare de pe fosta platformă Tractorul din Braşov, urmând ca dezvoltarea întregului proiect să dureze 15 ani. (sursa: bzb.ro)
În zona de retail, care va avea în primă fază 45.300 de metri pătraţi, din care 32.000 metri pătraţi galerie comercială, Immochan va dezvolta şi un cinematograf, investiţie proprie, precum şi o zonă pentru petrecerea timpului liber de 1.500 de metri pătraţi şi o zonă de restaurante de 3.500 de metri pătraţi. Printre chiriaşii centrului comercial se numără grupul Inditex, H&M, New Yorker, Koton, Waikiki. Pe lângă retailerii internaţionali, Immochan intenţionează să atragă în proiect, în zone special amenajate în interior şi exterior, meşteşugari din zonă, care să vândă produsele lucrate de aceştia.
Parcul comercial va cuprinde în următoarea fază o zonă dedicată bricolajului, zonă pentru reparaţii şi întreţinere auto şi o benzinărie.
Previous Story

Brasovul si Branul te invita de Rusalii la petreceri romanesti si nemtesti

Next Story

Auchan Brasov te inivta la Targul celor 300 de beri