Brasov: Lucrari pe strada Apollonia Hirscher. Se schimba sistemul de iluminat in Piata Sfatului

Last Updated on iunie 11, 2014

Strada Apollonia Hirscher va fi în lucru în următoarea lună, pentru ca pavajul actual să fie înlocuit cu piatră cubică de granit, după modelul întregului Centru vechi. Lucrările au început de ieri cu decopertările necesare, urmînd ca apoi să intre companiile furnizoare de utilităţi, care să înlocuiască reţelele.
strada-hirscher
Lucrările pe strada Apollonia Hirscher se vor face pe tronsoane, în trei etape, respectiv pe bucata cuprinsă între Piaţa Sfatului şi strada Johann Gott, pe bucata din Johann Gott, care a rămas neamenajată şi apoi pe tronsonul dintre Gott şi Poarta Schei. Autorităţile estimează că lucrările vor dura între 30 şi 45 de zile, în funcţie de condiţiile meteo.
În aproximativ trei săptămîni vor fi lucrări şi în Piaţa Sfatului. După ce reprezentanţii furnizorului de gaz au terminat reabilitările de reţele, urmează să intre şi ceilalţi furnizori de utilităţi pentru a-şi înlocui şi a îngropa reţelele. Pentru Piaţa Sfatului se va face şi o reabilitare a sistemului de iluminat care presupune înlocuirea completă a corpurilor de iluminat, dar şi a stîlpilor, cu unii care să se încadreze în specificul amenajărilor din Centrul vechi al Braşovului. (sursa: monitorulexpres.ro)
„Aceste lucrări se încadrează în proiectul nostru de reamenajare a zonei istorice, prin adoptarea unor soluţii tehnice adaptate specificului. Pe strada Apollonia Hirscher, betonul va fi înlocuit cu granit, aceasta fiind una dintre ultimele străzi din Centrul istoric ce nu avea piatră cubică. În Piaţa Sfatului vom trece la reabilitarea tuturor reţelelor, după ce au fost înlocuite conductele de gaz“, a spus primarul George Scripcaru.

Previous Story

Castelul Bran a adus proprietarilor un profit de 1,42 milioane de euro in 2013

Next Story

Brasov: Vezi filmul „The deep” – Adancul la Caravana Metropolis din Piata Sfatului, miercuri 11 iunie 2014