Brasov: Iluminat inteligent in Astra si Florilor

Last Updated on iunie 16, 2014

După ce luna trecută au fost racordate la sis­temul inteligent de ilu­minat public Parcul Trandafirilor şi, parţial, Cartierul Timiş-Triaj şi a fost deschis dis­pe­ce­ratul central, reprezen­tanţii municipalităţii braşovene au anunţat că recent a fost fina­lizată implementarea acestui program în cartierul amintit, dar şi în Parcul Ursul, din cartierul Valea Cetăţii.

 iluminat

De asemenea, a afirmat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, „au fost terminate lucrările în zona străzii Apollo şi se instalează sistemele de monitorizare pe strada Pavilioanele CFR din cartierul Craiter, apoi se va intra în cartierele Astra şi în Florilor”.

Proiectul derulat de municipalitate cu fonduri europene nerambursabile urmăreşte implementarea unui sistem integrat de telegestiune a iluminatului public  la nivelul municipiului Braşov şi de supraveghere video în zonele de risc de pe domeniul public. Prima componentă, sistemul de telegestiune, presupune controlul de la distanţă a aprinderii/stingerii punctelor de iluminat, plasate pe 10.481 de stâlpi (pe 399 de străzi), precum, reglarea intensităţii luminii prin programare automată precum şi identificarea defecţiunilor. (sursa: Transilvania Expres)

Cealaltă componentă a proiectului constă în montarea pe stâlpii de iluminat stradal a 42 de camere video de supraveghere, împreună cu un subsistem de panică pentru apeluri de urgenţă şi suport video live. Sistemul va asigura supravegherea permanentă a celor 29 de zone cu risc ridicat de infracţionalitate identificate la nivelul municipiului. După acţionarea „butonului de panică” intervenţia se va face pe principiul „cel mai apropiat poliţist de locul evenimentului”.

Previous Story

Statuia lui Stalin in Brasov

Next Story

Candidatura Brasovului pentru organizarea Olimpiadei de Tineret in stadiu de finalizare