Brasov: Elevii de la „Info“, campioni in SUA

Last Updated on iunie 6, 2014

Cei şapte elevi de la Colegiul Naţional de Informatică „G.Moisil“ din Braşov, care au participat la concursul internaţional de programare „American Computer Science League“, desfăşurat la finalul lunii mai la Denver, în Statele Unite ale Americii, au reuşit să cîştige premiul I la secţiunea „Intermediate 5“.

Elevii Colegiului de Informatică participă de 14 ani la acest concurs şi au reuşit aproape mereu să cîştige.

„Pentru elevii noştri, această performanţă este una care se repetă aproape an de an. Cu foarte puţine excepţii, elevii noştri au venit acasă cu premiul întîi în toţi cei 14 ani de cînd participăm la acest concurs. Este dovada că pregătirea care se face în acest colegiu este de înaltă calitate, iar elevii tratează participarea la aceste competiţii cu foarte mare seriozitate“, a declarat ieri Nicoleta Ştiucă, directorul Colegiului Naţional de Informatică „G. Moisil“. 

elevi-info

Au învins peste 200 de echipe din întreaga lume 

ACSL se desfăşoară în mai multe etape, primele patru fiind individuale şi desfăşurîndu-se online. Apoi, elevii cu cele mai bune rezultate din fiecare liceu formează o echipă şi participă la finala concursului, care se desfăşoară alternativ în oraşe din SUA şi Canada. American Computer Science League (A.C.S.L.) este Liga ce organizează concursuri în domeniul informaticii pentru elevii de liceu în Statele Unite şi Canada încă din anul 1978, fiind recunoscută ca una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale. În fiecare an iau startul acestui concurs peste 200 de echipe din America, Canada, Europa şi Asia, la fel întîmplîndu-se şi în acest an. Elevii de la Colegiul de Informatică s-au confruntat în finala secţiunii „Intermediate 5“ cu alte 15 echipe finaliste, depăşindu-le însă foarte clar. 

„Pentru că ne-am pregătit bine, ni s-a părut uşor“ 

Echipa de la Colegiul „Moisil“ a fost formată din Andrei Timotei Ardelean (clasa a IX-a), Cornel Constantin Goran (clasa a IX-a), Răzvan Mitel Ardelean, Alex Dumitru, George Maca, Eugen Pătru şi Cristian Tamaş (toţi din clasa a XI-a).
La finala de la Denver, desfăşurată în ziua de 24 mai, elevii braşoveni au dat un test teoretic, care a durat o oră, şi o probă de programare, care s-a desfăşurat pe durata a trei ore. Membrii echipei au declarat ieri că acest concurs nu le-a ridicat probleme deosebite. „Pentru că ne-am pregătit bine, nouă ni s-a părut uşor. Mă bucur foarte mult de acest loc unu pe care l-am ocupat, pentru că este rodul muncii pe care am depus-o începînd din luna septembrie a anului trecut. Probele online s-au desfăşurat începînd cu luna octombrie şi pînă în aprilie, aşa că a trebuit să fim mereu «în priză», dar pregătirea noastră s-a văzut la Denver. Eu sînt doar în clasa a IX-a, deci am destul timp să mă gîndesc la ce voi face în viaţă, dar acum spun că aş vrea să merg la facultate în România, după care voi vedea unde voi lucra, aici sau în străinătate“, a spus Andrei Ardelean, mezinul echipei de la „Info“. El a fost completat de doi dintre colegii săi mai mari, care au declarat că acest rezultat îi determină să fie mîndri de şcoala unde învaţă şi de profesorii care i-au îndrumat, Laura Niţulescu şi Milena Popa. (sursa: monitorulexpres.ro)


„Nu vreau să par lipsit de modestie, dar noi ne aşteptam să cîştigăm, pentru că sţiam care este potenţialul echipei noastre. Poate că tocmai din acest motiv concursul ni s-a părut destul de uşor. Nivelul pregătirii noastre a fost mult peste subiectele pe care le-am avut de rezolvat, astfel că am cîştigat fără probleme“, a spus şi Răzvan Ardelean.

Previous Story

Brasov: Lucian Boia, conferinta la Saguna

Next Story

Brasov: Sute de locuri de munca in tari europene