Brasov: Cora a abandonat ideea mall-ului de la Hidromecanica

Last Updated on iunie 30, 2014

Retailerul franco-belgian Cora, prezent pe piaţa locală cu o reţea de 12 hipermarketuri, şi-a sistat expansiunea în România, blocând şi proiectele în dezvoltare deoarece acţionarii sunt nemulţumiţi de rezultate, potrivit unor surse din piaţă. Oficialii lanţului de hipermarketuri spun însă că renunţă doar la provincie şi îşi concentrează atenţia pe Capitală.

mall

„De la sediul central a fost luată decizia sistării expansiunii pe piaţa locală. Deoarece acţionarii sunt nemulţumiţi de rezultatele Cora în România, au decis că este necesară stabilizarea businessului existent înainte de reluarea deschiderilor”, spun surse din piaţă. În acest context, s-a renunţat atât la dezvoltarea de hipermarketuri pe terenuri proprii, cum era avut în vedere la Brăila şi Braşov, cât şi în centre comerciale.

Lucrările la proiectul companiei „cora România” din Centrul Civic au fost sistate în luna martie, compania aflându-se în negocieri cu o firmă pentru vânzarea terenului. „Vrem să vindem terenul unei companii care să dezvolte acolo un mall, noi urmând să fim ancoră şi să facem un hypermarket”, ne-au declarat reprezentanţii retailerului belgian. Negocierile cu partenerul internaţional au început în luna ianuarie a acestui an , dar încă nu au fost finalizate. „Noul partener va veni probabil cu viziunea sa asupra centrului comercial”, au mai spus reprezentanţii companiei. (sursa: BZB)

Cora România a cumpărat în 2010 terenul de 40.000 de metri pătraţi din Centrul Civic al Braşovului al companiei Hidromecanica SA pentru aproximativ 13 milioane de euro.

PUZ-ul prevede un hotel de 11 etaje
Faţă de planurile iniţiale prezentate, în 2011, de investitorii de la Cora, în care centrul comercial era proiectat să aibă două subsoluri, conform PUZ, în zonă va fi amenajat un centru comercial, care va include o galerie, săli multifuncţionale şi de expoziţii, dar şi birouri, care va avea doar un subsol, parter şi încă două etaje. În schimb, hotelul proiectat iniţial cu 14 etaje va avea doar 11, pe lângă subsol şi parter.

Totodată, din proiect au dispărut şi imobilele de locuinţe colective, cu 2 Subsoluri + Parter + 3 Etaje. Suprafaţa desfăşurată a întregului ansamblu, conform PUZ, este de 48.042,87 metri pătraţi, iar construcţiile vor ocupa 66,5% din aceasta, respectiv peste 25.000 de mp. Investitorul a prevăzut şi 2.500 de metri pătraţi de spaţii verzi, faţă de 1.800 metri pătraţi, cât fusese prevăzut iniţial, alte 2.300 de metri pătraţi pentru alei pietonale, dar şi aproape 8.000 de mp, pentru drumuri, parcaje şi platforma edilitară.

cora România are în prezent doisprezece magazine, atât în centre comerciale proprii, cât şi în spaţii închiriate, dintre care patru la Bucureşti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului şi Sun Plaza) şi opt în provincie, la Ploieşti, Cluj Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanţa şi Bacău.

Previous Story

Garda Brasovului saluta turistii in Piata Sfatului, zilnic la 12:00 si 18:00

Next Story

Brasov: Se intrerupe curentul pe mai multe strazi din oras