Brasov: Concert extraordinar al fanfarei – Blaskapelle Hoehenkirchen-Siegertsbrunn in Piata Sfatului, luni 9 iunie

Last Updated on iunie 6, 2014

Luni, 9 iunie 2014, in cea de-a doua zi de Rusalii va avea loc in Piata Sfatului un concert extraordinar al fanfarei – Blaskapelle Hoehenkirchen-Siegertsbrunn. Aceasta fanfara este una dintre cele mai mari si cu traditie din Bavaria, insumand un numar de aproximativ 150 de membri impartiti in patru sub-grupuri musicale si a fost infiintata in anul 1980.

sasa

In Romania, pentru prima data la Brasov, vor fi prezenti 60 de membri “de la cei mai tineri membri ai fanfarei pana la cei mai in varsta, deoarece un accent deosebit este pus pe instruirea copiiilor si a tinerilor, multi dintre acestia avand in palmares premii internationale si/sau au interpretari alaturi de orchestre celebre. In prezent, in componenta fanfarei exista 10 profesori care predau muzica casica. Nici ununul dintre ei nu a mai fost vreodata la Brasov si sunt foarte incantati sa viziteze orasul de la munte” a declarat dirijorul fanfarei Konrad Sepp.

 Repertoriul este vast incluzand opere de la Renastere pana astazi, muzica bisericeasca, muzica traditionala bavareza precum si muzica de divertisment dar si melodii in voga adaptate fanfarei. Blaskapelle, are foarte multe concerte an de an fiind nelipsita de la toate evenimentele care au loc la Munich, dar si turnee in tarile europene.

 Asadar, acestia ne vor incanta cu un concert in cadrul “Targului de Rusalii” – care se va desfasura de samabata pana luni in Piata Sfatului – si vor interpreta piese musicale variate. Concertul de luni de la ora 17:00 care va dura aproximativ o ora, va avea in deschidere Fanfara Liceului Andrei Saguna si Fanfara Tara Barsei incepand cu ora 16:00.

Previous Story

Brasov: Masa Critica, vineri 6 iunie 2014

Next Story

Brasovul doreste sa organizeze Jocurile Olimpice de Iarna pentru Tineret, 2020. Probele de schi alpin se vor desfasura in Poiana Brasov.