Brasov: Bastionul Graft e scos la vanzare

Last Updated on iunie 4, 2014

Actualii proprietari, moştenitori ai spaţiului din Bastion, au solicitat conducerii CJ Braşov să anunţe dacă doreşte să exercite dreptul de preempţiune, ţinând cont că este vorba despre un monument istoric.

bastionul-graft

„Suma care ni se solicită pentru acest spaţiu este de 200.000 de euro, dar este o sumă foarte mare şi nu cred că cineva va plăti această sumă. De aceea eu am propus înfiinţarea unei comisii care să negocieze cu proprietarii acestui spaţiu. Nu cred că vor obţine mai mult de 50.000 de euro. Cine va cumpăra nu va putea face nimic acolo şi cu atât mai puţin îi va putea schimba destinaţia în locuinţă”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.

În acest context, s-a decis înfiinţarea unei comisii din care face parte câte un reprezentant al fiecărei formaţiuni politice reprezentată în CJ Braşov. ( sursa: mytex.ro)

 Peste 500 de ani de istorie

Bastionul Graft din Braşov sau Bastionul Poartă, cum s-a mai numit, a fost construit între anii 1515 – 1521, fiind menit să facă legătura între cetate şi Turnul Alb. Bastionul a fost renovat în anii 2004-2005 de Consiliul Judeţean Braşov, însă, o mică parte din acesta este proprietate privată.

Previous Story

Brasov: Acces interzis autovehiculelor, timp de o luna, pe strada Bisericii Romane

Next Story

Brasov: Program special de Rusalii la institutiile publice