Bine ca nu mai ploua in Brasov. Vedeam tot asa :)

Last Updated on iunie 27, 2014 Judeţul Braşov se încadrează (zonal) în climatul temperat, iar regional la tranziţia dintre climatul continental vest-european, de nuanţă oceanică şi cel excesiv-continental, din est. Astfel, putem spune că este un climat de tip continental-moderat, dominat de circulaţia atmosferică din nord-vest.

Trăsăturile generale ale climei zonale, regionale şi de sector sunt puternic modificate de condiţiile fizico-geografice locale. Sub influneţă reliefului muntos, se realizează o compartimentare a climatului general şi o etajare evidentă a fenomenelor climatice.

Temperatura medie multianuală a aerului este de 7,6ºC, temperatura maximă absolută fiind de 37ºC în luna august. Numărul mediu al zilelor de vară este de aproximativ 50 pe an. Numărul mediu al zilelor de iarnă este de aproximativ 50 pe an. Umiditatea aerului are valori medii anuale de 75%. Precipitaţiile atmosferice au valori de 600-700mm/an. Vântul la sol are direcţii predominante dinspre vest şi nord-vest şi viteze medii cuprinse între 1,5 şi 3,2 m/s

(foto: taifunu.tumblr.com)

bv

Previous Story

Brasov: Biserica Refromata si Hotelul Carpati (Aro), anii ’50

Next Story

Brasov: Parcul Central in anii ’30, anii ’50 si 2014. Care iti place? :)