Aeroportul Brasov supradimensionat? Aeroportul din Nurenberg are aceleasi dimensiuni dar un trafic de 3,5 milioane pasageri anual. Noi ne propunem doar 800.000 dupa 10 ani de functionare.

Last Updated on iunie 24, 2014

Delegatia brasoveana care a fost la Nurenberg pentru a semna documentele de colaborare intre cele doua orase a vizitat si aeroportul din localitate.

aeroport-nurenberg

In urma acestei vizite am aflat cu surprindere ca Aeroportul din Brasov va fi la fel de mare ca cel din Nurenberg cu diferenta ca la noi este estimat un trafic de 800.000 de pasageri, dupa 10 ani de functionare, iar la ei sint deja 3.5 milioane de pasageri anual. Poate ar fi trebuit sa incepem cu un aeroport mai ic pe care sa-l dezvoltam in functie de traficul de pasageri.

Mai mult, doar acum se cauta solutii pentru o activitate eficienta a aeroportului, cand, in mod normal, acest lucru trebuia facut inainte de inceperea constructiei aeroportului.

In aceste conditii degeaba plangem ca Bucurestiul nu ne da bani de aeroport. Cu un aeroport supradimensionat si fara solutii concrete de gestionare nicio banca nu va finanta acest obiectiv atat de important pentru Brasov.

„La Braşov, deşi dimensiunile tehnice ale aeroportului sunt similare, cum ar fi lungimea pistei, traficul nu o să fie unul de o aşa anvergură şi vom studia toate soluţiile pentru o activitate eficientă, în funcţie de traficul aeroportuar”, a precizat consilierul judeţean Claudiu Coman, citat de BZB.

„Ni s-au prezentat atât lucrurile pozitive, cât  şi greşelile făcute de aeroportul din Nürnberg. Ei au crescut până la 3,5 milioane de pasageri în 2014. Operatorii aeroportului sunt jumătate municipalitatea şi jumătate Landul Bavaria, aşa cum şi la noi vor fi Consiliul Judeţean şi Consiliul Local”, a explicat consilierul local Cristian Macedonschi, membru al delegaţiei braşovene care a mers în oraşul german.

Previous Story

Brasov: Haide la parada iilor, astazi in Piata Sfatului!

Next Story

Die Schwarze Kirche, Brasov Rumänien