Secretele din Templul Ursitelor. Bolnavi și turiști iau cu asalt o grotă din Munții Făgăraș despre care se spune că vindecă și împlinește dorințe

Last Updated on mai 13, 2014

Mânăstirea rupestră din Munții Făgăraș are parte, anual, de un număr mare de turiști. Vizitatorii sunt atrași de legendele fantastice despre acest loc care spun că bolnavii sunt vindecați, iar dorințele pelerinilor sunt îndeplinite.

sinca-veche

Zecile de mii de turiști care ajung anual la grota de la Șinca Veche, județul Brașov, nu sunt mai deloc interesați de istoria locului care i-a găzduit de-a lungul istoriei pe înaintașii de acum 7.000 de ani, pe dacii de acum 2.000 de ani și pe preoții ortodcși din secolul XVIII, ci sunt avizi să verifice dacă în acest loc li se îndeplinesc visurile.

„Locul este mai cunoscut cu denumirea de Templul Ursitelor. Turiștii vin la Șinca pentru că au auzit că aici li se îndeplinesc dorințele și pentru a avea un destin plin de împliniri”, ne lămurește Serafina Antofi, maica stareță a mânăstirii ridicate în apropierea grotei.

Cu acest mit, mânăstirea rupestră de la Șinca Veche a ajuns printre primele trei atracții turistice rurale, alături de trenurile Mocănița din Bucovina și Maramureș. (sursa: evz.ro)

Două biserici în piatră

Odată ce s-a urcat Dealul Pleșu din comuna Șinca Veche (la 51 de km de Brașov și 32 de Zărnești), cu niște peisaje colorate ca în picturile lui Van Gogh, se dă de grota rupestră care este scobită în gresia nisipoasă. Intrarea în peșteră este sprijinită pe lespezi de lemn care susțin bolta grotei.

Previous Story

Brasov: Muzeul Civilizatiei Urbane, unicul de acest fel din Romania

Next Story

Avocatul Mark Meyer: Branul nu e scos la vânzare. Ar putea fi, în condiţiile unei oferte rezonabile