Mii de brasoveni au vizitat muzeele din oras in Noaptea Muzeelor

Last Updated on mai 19, 2014

Mii de braşoveni au ales să viziteze muzeele din oraş, în cadrul unui eveniment care a doborât toate recordurile de prezenţă.

În orice seară de sâmbătă, centrul Braşovului este o zonă animată, localnicii şi turiştii împânzind străzile din zona Pieţei Sfatului. În acest weekend, aglomeraţia a fost însă mult mai mare, iar motivul l-a reprezentat Noaptea Muzeelor, eveniment care are loc simultan, în toată Europa şi care a ajuns deja la a zecea ediţie.

În faţa Muzeului de Istorie, care a contorizat 3.711 vizitatori pe parcursul programului, a existat permanent o coadă formată din câteva zeci de persoane, la acest aspect contribuind, poate, şi faptul că intrarea a fost liberă.

Deşi am fi tentaţi să credem că gratuităţile atrag mai mult decât orice, acelaşi aspect de furnicar îl găseam şi în curtea „Casei Mureşenilor”, unde au fost înregistraţi aproximativ 1.500 de vizitatori plătitori de bilet, iar dacă ţinem cont de faptul că intrarea a fost liberă pentru copii, probabil numărul real al celor care au trecut pragul muzeului se ridica la peste 2.000.

„Am pregătit un program bogat, cu recitaluri, piesă de teatru sau un concert extraordinar de muzică folk, susţinut de Mircea Vintilă. Oamenii au înţeles faptul că Noaptea Muzeelor reprezintă o adevărată sărbătoare a culturii, iar muzeele s-au ridicat la înălţimea evenimentului şi i-au aşteptat cu multe surprize. Participăm la manifestare de nouă ani, de la a doua ediţie, pentru că de prima, pur şi simplu nu am ştiut”, ne-a spus Valer Rus, director al Muzeului Imnului Naţional. (sursa: BZB)

În momentul de maximă afluenţă, publicul din Piaţa Sfatului a avut parte de un spectacol de lasere, flăcări, lumină şi sunet, organizat de către Asociaţia Culturală Conexiuni. Astfel, în timp ce acrobaţii „se jucau” virtuos cu flăcările, cei prezenţi puteau urmări proiecţiile care aminteau momente importante din istoria oraşului Braşov.

Muzeul de Etnografie, Muzeul de Artă, Casa „Ștefan Baciu”, Galeria M8, Poarta Ecaterina, Centrul Cultural Reduta sau librăriile au reprezentat, de asemenea, puncte de atracţie într-o manifestare care s-a întins până la miezul nopţii.

Previous Story

Brasov: Trafic restrictionat de „Crosul colorat” pe mai multe strazi din zona centrala

Next Story

Brasov: Zeci de mii de turisti la „Festivalul Narciselor”