George Scripcaru: Primaria Brasov ii va premia pe elevii care iau coronita

Last Updated on mai 6, 2014

La finele acestui an şcolar, elevii silitori vor obţine premii din partea Primăriei. Acestea sunt între 100 şi 300 de lei pentru fiecare elev cu rezultate bune la învăţătură.

elevi-bv

Premierea elevilor a fost votată în ultima şedinţă de Consiliu Local, cu unanimitate de voturi. Mpsura are drept scop stimularea performanţei în şcoli. Astfel, la finele acestui an şcolar, toţii elevii de la clasa I până la clasa a XII-a, din municipiul Braşov, vor primi pe lângă diplome şi cărţi şi câte un premiu în bani. Cei care iau coroniţă (premiul I) vor primi 300 de lei, cei care iau premiul II vor primi 200 de lei şi cei care obţin premiul III vor primi 100 de lei.

Totodată, Primăria ar urma să acorde şi burse sociale pentru elevi, în cuantum de 25 de lei pe lună, dar şi burse de merit, pentru cei cu rezultate deosebite la învăţătură, în cuantum de 30 de lei lunar. (sursa: adevarul.ro)

„Legea ne dă posibilitatea să alocăm un fond de premiere pentru toţi cei care au rezultate deosebite la învăţătură, astfel încât să stimulăm performanţa în şcoli. Toate fondurile necesare pentru această facilitate sunt clarificate din punct de vedere procedural şi juridic, nu este doar o simplă idee. De două săptămâni, chiar am muncit în continuu pentru a găsi nişte soluţii”, a subliniat primarul George Scripcaru.

Previous Story

Ai mers cu autobuzul electric in Brasov? Cum ti se pare?

Next Story

Brasov: De miercuri, inca o linie RAT va face legatura cu cartierul Avantgarden